Gündem

Bakırköy'de bir evde 1'i çocuk 3 kişinin cansız bedeni bulundu; apartman siyanür endişesi nedeniyle karantinaya alındı

Kaymakamlık ölümlerin siyanürden kaynaklandığını açıkladı

15 Kasım 2019 09:38

İstanbul Bakırköy'de bulunan bir dairede 1'i çocuk 3 kişinin cansız bedeni bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri hayatını kaybeden kişilerin Bahattin Delen, eşi Zübeyde Delen ve 6 yaşındaki çocuğu Ali Delen olduğunu belirledi. AFAD ekiplerinin dairede yaptığı ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edildi. Apartman, boşaltılarak karantinaya alındı.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, evde yaptığı incelemenin ardından açıklamalarda bulunarak, "İlk bilgiler ışığında söylüyorum beyefendi kendini zehirledi, diğerlerine solunum yoluyla sirayet etti. Hanımefendi evden çıkmaya çalışmış. Sağlıklı bilgileri otopsi sonrasında yetkili kurumlardan alırız" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, baba Bahattin D.'nin altın ticaretiyle uğraştığı ve bir takım internet siteleri üzerinden kayıt dışı ticari işlemler nedeniyle aşırı derecede borçlandığı belirtilerek, "Girdiği bunalımın etkisiyle önce eşinin ve çocuğunun zehirlenmesine sebebiyet verdikten sonra intihar ettiği değerlendirilmektedir" denildi.

Kaymakamlık siyanürü doğruladı

Bakırköy Kaymakamlığı olaya ilişkin Twitter'dan bir mesaj paylaştı. Kaymakamlık, şüpheli ölüm ihbarı üzerine ekiplerin adrese gittiğini ve 3 kişinin cansız bedeni ile karşılaştığını doğruladı. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklama şöyle:

"15 Kasım 2019 Cuma  günü saat 06.45'te  155 Polis İmdat Hattına yapılan İlçemiz Osmaniye Mahallesi Çoban Çeşme Sokakta şüpheli ölüm ihbarı üzerine bahse konu  adrese ivedilikle intikal edilmiş,  (Z.D),  (B.D) ve (A.D)  isimli  biri çocuk 3 kişinin  cansız bedeniyle karşılaşılmıştır.  Dairedeki koku nedeniyle AFAD  (KBRN) ekipleri sevk edilmiştir. Ekip tarafından yapılan ölçümlerde olay yerindeki kokunun siyanür olduğu tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olay yerinde gerekli önemler alınmış olup,  adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir."

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polisin evdeki incelemesi sürüyor.

Ailenin komşusu konuştu

Evinde ölü bulunan ailenin bakkal olan komşusu konuştu. Komşu, “Dün akşam su ve sigara aldı gitti. İyiydi, sohbet ettik. Durumu iyiydi, kuyumcuydu. Bir tane Ali adında 7 yaşında çocuğu var. Eşi de Zeliha Abla, çalışıyordu, ne iş yaptığını bilmiyorum. Ben sabah gelinde öğrendim durumu. Temiz bir aileydi. 7-8 yıldır tanıdığım bir aileydi” dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı: Beyefendi kendini zehirledi, diğerlerine solunum yoluyla sirayet etti

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, 1'i çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiği evde yaptığı incelemenin ardından açıklamalarda bulundu. Kerimoğlu, "İlk bilgiler ışığında söylüyorum beyefendi kendini zehirledi, diğerlerine solunum yoluyla sirayet etti. Sağlıklı bilgileri otopsi sonrasında yetkili kurumlardan alırız" dedi.

"Hanımefendi son bir gayretle evden çıkmaya teşebbüs etmiş"

Kerimoğlu şunları söyledi:

"İntihar eden hanımefendi kapıdan çıkmaya gayret etmiş. Zannedersem siyanürün çok ağır koku üzerinden de insan hayatını tehdit eden etkisi var. Evdeki eş yani beyefendi intihar etti ama çocuğuna ve eşine de zannedersem o ağır siyanür kokusunun etkisiyle bir zehirlenme oldu. Çünkü hanımefendi evden çıkmaya çalışmış, apartmandaki diğer komşular bunu fark etmiş ve polise haber vermişler. Kesin olmamakla birlikte ağır borç batağında olan eş kendisini zehirledi, eşi ve çocuğu da siyanür etkisiyle onlar da buna maruz kaldılar. Çünkü eşi hanımefendi son bir gayretle evden çıkmaya teşebbüs etmiş."

Apartman boşaltıldı, karantinaya alındı

"Cenazeler alındı, ailenin diğer fertleri de hastaneye nakledildi" diyen Kerimoğlu, "Apartman boşaltıldı, karantinaya alındı. Siyanür sadece içeni değil, aynı ortamda bulunanların solunum sistemiyle de zehirlenmeye etki eden bir zehirli madde. Dolayısıyla apartmanı boşalttık ve orada bir karantina başlattık. Komşulardan hastaneye giden yok ama psikolojik olarak ağır travma altında olan aile fertlerinin diğerlerini gönderdik. Başka bir zehirlenme vakası yok. İlk bilgiler ışığında söylüyorum beyefendi kendini zehirledi, diğerleri de solunum yoluyla onlara da sirayet etti. Sağlıklı bilgileri otopsi sonrasında yetkili kurumlardan alırız" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, baba Bahattin D.'nin altın ticaretiyle uğraştığı ve bir takım internet siteleri üzerinden kayıt dışı ticari işlemler nedeniyle aşırı derecede borçlandığı belirtilerek, "Girdiği bunalımın etkisiyle önce eşinin ve çocuğunun zehirlenmesine sebebiyet verdikten sonra intihar ettiği değerlendirilmektedir" denildi. Açıklama şöyle:

RTÜK medyayı uyardı: Nelere sebep olabileceğimizi unutmayalım

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, söz konusu olayla ilgili olarak kişisel sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama bulundu. Gazetecilere uyarılarda bulunan Şahin şunları kaydetti:

"Haberci dostlarımıza tekraren bir hatırlatmayı zaruri görüyorum. İntihar vakalarını haberleştirirken, nelere sebep olabileceğimizi unutmayalım. Daha önce bu konuda uyarılarımızı yaptık. Toplum sağlığına zarar veren habercilik tarzını terk etmek zorundayız. Haberde bu tarz eylemleri çözüm yöntemi gibi gösteren, öven, haklı veya meşru gösteren ifadeler kullanmayınız. RTÜK olarak, bahse konu haberleri yakın takibe aldık. Toplumumuzun, çocuk ve gençlerimizin ruhsal gelişimine olumsuz etki edebilecek haberlere karşı tavrımız katı olacaktır."



Fatih'te dört kardeş bir evde ölü bulunmuş, evde siyanüre rastlanmıştı

Geçen hafta önce Fatih'te "Dikkat siyanür var" yazılı notun asıldığı bir evde dört kardeşin cansız bedenine ulaşıldı. Evde siyanür bulgusuna rastlanırken, dört kardeşten yalnızca birinin çalıştığı ve kardeşlerin ölümünün ekonomik açıdan yaşadıkları sıkıntılardan kaynaklanmış olabileceği tartışıldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin bölgeden ayrılmasıyla gelen TEDAŞ çalışanlarının dairenin iki aylık borcu nedeniyle elektriklerini kesmesi dikkatleri çekmişti. Ölen kardeşlerden Oya Yetişkin'in iş arkadaşı  Şakir Pekin konuşmuş, "Haziran sonunda üniversite kapandı. Sonra ekim ayında biz başladık. İzin almış, işe gelmedi. Aradım, hep telefonu kapalıydı. Görüşen arkadaşlara ‘Çalışsam da banka borcuna gidecek’ demiş" ifadelerini kaydetmişti.

Antalya'da biri çocuk dört kişilik bir aile ölü bulunmuş, baba geriye mektup bırakmıştı

Ardından yine geçen hafta 9 Kasım'da bu sefer Antalya'dan bir ailenin evde ölü bulunduğu haberi geldi. ikisi çocuk dört kişilik ailenin ölü bulunduğu dairede Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi siyanür izine rastlamıştı. Geriye babanın  ekonomik sıkıntılar çektiğini belirterek, "Herkesten özür diliyorum ama artık yapacak bir şeyim yok. Hayatımıza son veriyoruz" yazılı mektubu kalmıştı.
 
Son zamanlarda birbiri ardına yaşanan siyanürle ölümler ülke gündeminde tartışma konusu olmuş, yaşananlar Meclis gündemine de taşınmıştı.