Gündem

Bakanlık 1 milyon 87 bin demişti| Ekrem İmamoğlu'ndan "mülteci" göndermesi: İstanbul'da ilçe belediyelerinin rakamlarını toplasınlar veri daha da yukarı çıkar

24 Haziran 2024 11:41

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Metro İstanbul bröve töreninde açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, İstanbul'da yaşayan mültecilere ilişkin, "Ben 2 milyonu aşıyor diyorum. Birileri rakam veriyor, 1 milyon 53 bin. Kendileri de inanmıyor. İlçe belediyelerinin rakamlarını toplasınlar veri daha da yukarı çıkar." dedi.

Ekrem İmamoğlu, Almanya’da yaptığı konuşmada İstanbul’da 2,5 milyona yakın sığınmacı olduğunu kaydetmiş ardından açıklama yapan İçişleri Bakanlığı İstanbul'da yaşan yabancı sayısını 1 milyon 87 bin 17 olarak bildirmişti.

"Arzu etmediğimiz seviyede.."

"İlçe belediyelerinin rakamlarını toplasınlar veri daha da yukarı çıkar" diyen İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"İstanbul'da resmi olarak 16 milyona yakın bir nüfus var. Ama ne yazık ki arzu etmediğimiz seviyede gelenler de var. Öğrenciden, turistten bahsetmiyoruz. Bu 1 milyonu aşan aynı anda şehrimize gelen insan sayısı var ki onla beraber 17 milyonu zaten aşıyoruz. Arzu etmediğimiz derken bazı zor koşullardan kaçan insanların da geldiği bir ülkeyiz. Bunda bir kısım dış politikanın yanlış yönetilmesinin de aşırı sayılarda var. Ben 2 milyonu aşan var.  Birileri rakam veriyor, 1 milyon 53 bin. Kendileri de inanmıyor. İlçe belediyelerinin rakamlarını toplasınlar veri daha da yukarı çıkar. "

Ayrıntılar geliyor

TIKLAYIN-İçişleri Bakanlığı açıkladı: İstanbul'da kaç yabancı yaşıyor?