Gündem

Bakan Yerlikaya duyurdu: "Kuyu-1" operasyonlarında organize suç örgütü çökertildi

"Allah ayaklarına taş değdirmesin, milletimizin duası sizinle"

29 Mayıs 2024 07:56

T24 Haber Merkezi

Adana ve Muğla'da gerçekleştirilen "KUYU-1" isimli geniş çaplı operasyonla Mustafa Altınyüzük ve Ramazan Altınyüzük liderliğindeki organize suç örgütü çökertildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından duyurduğu operasyon kapsamında toplam 51 şüpheli gözaltına alındı.

Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Suçta kibirlenenler, halkımızın huzurunu kaçıranlar, organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız," ifadelerini kullandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda yapılan operasyonda suç örgütü üyelerinin; tehdit, nitelikli yağma, korkutma, para alma, kurşunlama, kasten öldürmeye teşebbüs ve yasa dışı silah ticareti gibi bir dizi ağır suçları işlediği tespit edildi. Operasyonlar sonucunda 5 adet ruhsatsız tabanca, 17 adet ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.