Gündem

Bakan Yerlikaya açıkladı: İstanbul ve Ankara'da 1 ton metamfetamin ele geçirildi

19 Mayıs 2024 08:14

T24 Haber Merkezi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği "NARKOÇELİK-17" operasyonlarında, uyuşturucu madde imalatçılarına yönelik iki ayrı operasyonda 1 ton 23 kilogram metamfetamin ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda biri yabancı uyruklu olmak üzere 6 zehir taciri gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda Kağıthane ve Beylikdüzü ilçeleri ile Ankara'nın Güdül ve Gölbaşı ilçelerindeki 10 ayrı adreste ve 4 ayrı araçta 808 kilogram sıvı metamfetamin, 60 kilogram kristal metamfetamin, 136 kilogram aseton maddesi ve muhtelif miktarda esrar ele geçirildi.

Avcılar ilçesinde yapılan bir diğer operasyonda ise 147.5 kilogram sıvı metamfetamin ve 7.5 kilogram kristal metamfetamin ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve hassas terazilere de el konuldu.

Yerlikaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonları gerçekleştiren polislerin bu başarılı müdahaleleriyle Türkiye'nin huzuru için yapılan bu operasyonların, ülkenin zehir tacirlerinden temizlenmesine yönelik kararlı adımların bir göstergesi olduğunu vurguladı.