Seçim 2024

Bakan Tekin: Toplumu ayrıştıran, ötekileştirenlere ders vermek için hepimiz sandık başında olacağız

30 Mart 2024 17:26

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Yarın toplumu ayrıştıran, ötekileştiren bu kitlelerin tamamına ders vermek için hepimiz sandık başında olacağız. Ben size güveniyorum. Yarın vereceğiniz oyla ait olduğu kimlikle gurur duyan insanları mı seçtiğinizi göstereceksiniz, yoksa birlikte yol yürüdüğü insanların adını zikretmekten, bayrağını zikretmekten korkan, kimliğini her daim gizleyen birilerine mi oy vereceksiniz?" dedi.

Bakan Tekin, Kahramankazan ilçesinde düzenlenen 'Sevgi Yürüyüşü' etkinliğine katıldı. Tekin, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz ile beraber, seçim otobüsü üzerinden vatandaşları selamladı.

"Her seçimde kendi tıynetlerini bir kez daha ortaya koyan bir kitle var"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Tayyip Erdoğan merak etmesin. Bir gün yeniden beka sorunu olursa, o çağırdı diye havaalanına ciplerle giden, cipten inen, altındaki pahalı ayakkabı, lüks kot pantolon, markalı sweatshirtlerle durup da Tayyip Bey gelince perdelik kumaştan yalandan kefen giyen 7 zibidi, beka sorununu çözmez" sözlerine de değinen Bakan Tekin, "Ben her seçimde 'Herhalde akıllandılar, herhalde biraz hidayete erdiler' diyorum; ama her seçimde kendi tıynetlerini bir kez daha ortaya koyan bir kitle var" dedi.

"Hakareti bize değil, bütün Anadolu insanınaydı"

Daha sonra Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

"Ne diyorlar bakın; Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan olduğunda sizi, yani Anadolu insanını 'göbeğini kaşıyan adam', 'bidon kafalı insanlar' olarak tanımladılar. Ondan dolayı kaybettiler. Hakareti bize değil, bütün Anadolu insanınaydı. Bugün onların Genel Başkanı, 15 Temmuz'da vatanını savunan sizlere 'Zibidi' tanımlaması yaptı. Ben o yüzden diyorum ki; konuşan bu 2 ilçe başkanımız var ya, onlar Anadolu insanının ruhunu temsil ediyorlar. Onlar Anadolu insanının vatanseverliğini temsil ediyorlar."

"Turgut Altınok Başkanımızı ve Serhat Oğuz Başkanımızı yarın seçeceğiz"

Kahramankazan Belediye Başkanı Oğuz'a destek olmak için geldiğini aktaran Tekin, şunları söyledi:

"Onların milletvekillerinden bir tanesi Serhat Başkan'ı kastederek 'Öğretmen işte' dedi. Öğretmeni küçümsedi. Öğretmeni küçümsemek ne demek biliyor musunuz? Başöğretmen diye tanımladığınız Atatürk'ü küçümsemektir. Toplumu eğiten öğretmenlerimizin tamamını küçümsemektir. İşte ben onları kınamak, onların yanında, bütün öğretmenlerimizin, bütün Anadolu insanının yanında olduğumuzu göstermek için bugün Serhat Başkanımızı desteklemek üzere buradayım.

Yarın toplumu ayrıştıran, ötekileştiren bu kitlelerin tamamına ders vermek için hepimiz inşallah sandık başında olacağız. Ben size güveniyorum. Yarın vereceğiniz oyla ait olduğu kimlikle gurur duyan insanları mı seçtiğinizi göstereceksiniz, yoksa birlikte yol yürüdüğü insanların adını zikretmekten, bayrağını zikretmekten korkan, kimliğini her daim gizleyen birilerine mi oy vereceksiniz. Ben diyorum ki Anadolu insanı duruşunu, kimliğini dimdik ortaya koyan insanlardan yana olacaktır. Dolayısıyla sizler yarın inanıyorum ki kimliğinden, liderinden, içinden çıktığı Anadolu insanından asla utanmayan, onlarla gurur duyan Turgut Altınok Başkanımızı ve Serhat Oğuz Başkanımızı yarın seçeceğiz."

"Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin bir ferdi olarak, bir Ankara sevdalısı olarak Kızılcahamam'ın ve Ankara'nın emrindeyiz"

Bakan Tekin, Kahramankazan'daki programının ardından Kızılcahamam ilçesine geçti. Vatandaşlara otobüs üzerinden seslenen Tekin, "Bu seçim CHP ve yanındaki DEM'le, Anadolu insanını savunan, Anadolu milliyetçiliğini savunan, bu ülkeyi vatan yapan herkesi savunan, Cumhur İttifakı'nın rekabet halinde olduğu bir seçimdir. Bizler yarın saflarımızı bu şekilde ortaya koyacağız. Ya bu ülkenin geleceği için, bu ülkenin çocukları için, sağlıklı bir vatan, güzel bir vatan, vatanlarına sahip çıkan bir nesil bırakmak için oy vereceğiz ya da süslü laflarla bizim önümüze gelen, ne olduklarını açıkça deklare etmekten çekinen, kimin arkasından gittiklerini açıkça deklare etmekten çekinen birilerine bu ülkenin geleceğini teslim edeceğiz. Taktir ve karar sizlerin. Biz siyasetçilere düşen şey bu konuda gördüklerimizi, hissettiklerimizi, okuduklarımızı sizlerle paylaşmak. Biz sizlerin taktirlerinize sığınıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin bir ferdi olarak, bir Ankara sevdalısı olarak Kızılcahamam'ın ve Ankara'nın emrindeyiz. Ankara'ya ve Kızılcahamam'a her ne hizmet gerekiyorsa getirmek için Turgut Başkanımızla ve Süleyman Başkanımızla beraber 7/24 çalışmaya hazırız" dedi. (DHA)