Gündem

Bakan Soylu'dan İmamoğlu ile görüşen Küçükkaya'ya tepki: Tam bir tezgah, aldatıldık!

Süleyman Soylu, Canan Kaftancıoğlu'nu eleştirirken "Domuz yiyerek büyümedim" dedi

18 Haziran 2019 19:57

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 16 Haziran'da gerçekleşen canlı yayın öncesi moderatör İsmail Küçükkaya ile görüşmesine tepki gösterdi. Soylu, “Tam bir tezgah, öbür adayla otelde saatlerce bu işin provasını gerçekleştiriyor, hepimiz aldatıldık” ifadesini kullandı.

Soylu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için “Diyor ki geçmişini iyi biliriz. Ne yapmışım geçmişte yani? Yaptığımız işler ortada. Domuz yiyerek de büyümedim. Bir büyük operasyona getirilmek isteniyor Türkiye” sözlerini kaydetti.

Soylu, Rusya’dan S-400 alınmasıyla ilgili "İmkanımız var, parayı basar alırız. Özgürlük ve bağımsızlığımızı satın alıyoruz. Ben ne yaptığımızı biliyorum. Siz de biliyorsunuzdur. S-400 bizim özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızdır" dedi.

“Menderes döneminde Kürt isyanı yok”

İstanbul’da Deniz Ticaret Odası buluşmasına katılan Soylu, Adnan Menderes döneminde tek bir Kürt isyanı olmadığını ifade etti. Soylu, şöyle konuştu: “Aleviler kendi kimliklerini ilk kez bulmuşlardır ve dindarlar ilk kez kendilerine konulan tahrikleri kullandıkları oylar ve demokrasiyle beraber ortadan kaldırmışlardır. Rahmetli Özal zamanında da rahmetli Erbakan’dan Recep Tayyip Erdoğan’a milli akımla devam etmiştir. Sebebi de şudur; bu üç fay hattından Türkiye’yi germeye çalışanlar ve bu üç fay hattında Türkiye’ye bedel ve maliyet ödetmeye çalışanların istismarını engellemek gerekirdi ve bu milli akım, şuur bunu getirmiş, birlikteliği sağlayabilecek bir anlayışı ortaya koymaya çalışmıştır. Bu toprakların bir tek şifresi birliktir. Zayıflatmaya çalışanlar bize dönem dönem maliyet ödettiler ve ödetmeye çalışıyorlar. 1960 darbesi olmasaydı 1967’de Türkiye nükleer santralini yapıyordu. Şimdi Türkiye nükleer santrallerini yapıyor.”

Küçükkaya’ya: Tam bir tezgah

Gözünü İstanbul seçimi için karartmış bir kitle olduğunu ifade eden Soylu, “100’e yakın sandıkta İstanbul’un her tarafında bir koordinasyon yapacaksın ve bunu sağlayacaksın, böyle siyasette kolay bir iş değildir. Biz hiç görmedik siyasi hayatımızda. Devlet zoruyla yapılabilir o da zorba seçim olur yani. Devlet zoruyla yapılır başka türlü yapılamaz” dedi.

Bakan Soylu şöyle devam etti: “Geçen akşam herkesin gözü önünde oldu; bir televizyon programına çıkıyorsunuz. Başından itibaren taraflılık çok net kimse sesini çıkarmıyor. Milletin ihbarı olmasa biz bunu anlayamayacağız. Böyle bir şey olabilir mi? Moderatör, Binali ağabeyle işi salmak için telefonla konuşuyor. Tam bir tezgah, öbür adayla da oturuyor otelde saatlerce bu işin provasını gerçekleştiriyor. Hepimiz aldatıldık. Bir özür hakkı yok mu? Niye insanlar tepki göstermiyor? Eğer bu işi söyleyemeyeceksek, 3-5 tane gazeteciye bırakacaksak yapmayalım bu işi.”

“Demokrasi iğfal edildi”

“Demokrasinin iğfal edildiğini” söyleyen Bakan Soylu şöyle devam etti:

“17-25 Aralık’ta Tayyip Erdoğan tek başına direnmeseydi o gün de demokrasiyi iğfal edeceklerdi. Ben buna şahidim. Bu sadece Tayyip Erdoğan’ın meselesi diyen insanların da ne kadar yakınlarında olduğunu biliyorum. Ama isyan ediyorum ve itiraz ediyorum bu Tayyip Erdoğan’ın meselesi değil. Çok net söylüyorum. ‘Bize S-400 alma’ diyor. Yoktu bundan önce imkanımız. İmkanımız var, parayı basar alırız. Özgürlük ve bağımsızlığımızı satın alıyoruz. Ben ne yaptığımızı biliyorum. Siz de biliyorsunuzdur. S-400 bizim özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızdır. Koruyoruz evimizi. İstanbul’u teslim edeceğiz, kime? Geldiği gün belediye logosunu LGBT logosuna değiştiren kişiye teslim edeceğiz. Bugün Selahattin Demirtaş açıklama yapacak; Kandil’den Saraçhane’ye tünel açacaklar. Ben bir tehlikeyi anlatmaya çalışıyorum. Gözünü karartmış marjinalizm ve rövanşizm mantığı ile teslim almaya çalışıyor. Adam açık açık it demiş devletin valisine, görevini yaptığı için. Ne yapacak vali? Görevini yapacak.”

“Domuz yiyerek büyümedim”

CHP İstanbul il başkanın (Canan Kaftancıoğlu) adını unuttuğunu ve unutunca kendisine çok kızdığını kaydeden Soylu, “Diyor ki geçmişini iyi biliriz. Ne yapmışım geçmişte yani? Yaptığımız işler ortada. Domuz yiyerek de büyümedim. Bir büyük operasyona getirilmek isteniyor Türkiye. Ben de merak ediyorum İstanbul’un kararını. İstanbul, Türkiye yönünde ne etki edecek? Ben de bekliyorum pazar gününü. Haklı ve doğru bir karar verme, Türkiye’nin istikametini maceraya sürüklememesi, hem Türkiyemizin hem de kendi zamanının kaybetmemesini diliyorum” dedi.