Ekonomi

Bakan Selçuk: Temmuzda yaklaşık 2 milyon kişi normal çalışmaya geçti

31 Ağustos 2020 11:03

Koronavirüs sebebiyle kısa çalışma uygulamasının ilk başladığı tarihten itibaren 3 milyon 576 bin 805 kişinin kısa çalışma ödeneğinden yararlandığını belirten Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Temmuz ayında 1 milyon 595 bin 467 kişi ödenekten yararlanmaya devam etti. 1 milyon 981 bin 338 çalışan için işverenler normalleşme süreciyle birlikte kısa çalışma talebinde bulunmadı” dedi.

"Normalleşme Desteği sürecek"

Normalleşme Desteğine ilişkin de açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, “Normal çalışma saatlerine geçen işyerlerimiz için ‘Normalleşme Desteği’ adı altında desteklerimizi sürdüreceğiz. Normal çalışma saatine geçen işyerlerimiz de bu desteğimizden yararlanabilecek. Böylece istihdamı korumaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Habertürk'ün haberine göre Korona virüs gerekçesiyle yapılan kısa çalışma başvurularında ödemelerin, uygunluk tespiti sonucu beklenmeden yapılması yönünde yapılan yasal düzenlemeyi hatırlatan Selçuk “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Müfettişlerince 23.03.2020 tarihinden itibaren kısa çalışma ödeneği talebinde bulunan işyerlerinin uygunluk tespiti incelemeleri ile beraber, bu işyerlerinde uygunluk tespitine aykırı uygulama olup olmadığına ilişkin teftişlere de 712 İş Müfettişi ile aralıksız olarak devam edilmektedir” dedi.