Gündem

Bakan Selçuk: Ortaöğretimden sonra ilk ve ortaokulda da sistem değişecek

"Kolay sınıf geçerek bu sistemi yürütemeyiz"

20 Mayıs 2019 08:38

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim sistemi hakkında Hürriyet yazarı Nuran Çakmakçı'ya konuştu. Selçuk, ortaöğretimlerde yapılan değişikliklerden sonra ilk ve ortaokul sisteminin de değişeceğini söyledi. Sınıf geçmenin zorlaştırılacağını söyleyen Bakan Selçuk, "Kolay sınıf geçerek biz bu sistemi yürütemeyiz" ifadesini kullandı.

Nuran Çakmakçı'nın "İlk ve ortada da sistem değişecek" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Sınıf geçme yönetmeliği gözden geçirilecek: Biz sınıf geçme yönetmeliğini de çalışacağız. Kolay sınıf geçerek biz bu sistemi yürütemeyiz. Onun da çalışılması lazım. Sistemi etkileyen tüm bileşenleri senkronize ve kendi doğasına uygun dönüştürürsek, acele etmeden bunu yaparsak daha başarılı olur.

 

Çalışan ile çalışmayanı ayırt edeceğiz: Kolay sınıf geçilen bir yapının verimli olması mümkün değil. Çalışan ve çalışmayanı ayırt eden ve her öğrencinin motivasyonunu önemseyen bir yapıya ihtiyaç var. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor.

İsteyen öğrenci 11'inci sınıfta da kulvar değiştirebilir : Şu anda öğrenciler 10’uncu sınıfta alan değişimiyle ilgili karar veriyor ve değiştiremiyor. Yani köprüden son çıkış 10’uncu sınıfta. Biz bunu 11’inci sınıfa taşıyoruz. İlkokul, ortaokul sistemini de değiştireceğiz, makul bir sürede onu da açıklıyoruz. Bir taraftan mevcut durumu da iyileştirmeye çalışıyoruz."