Gündem

Bakan Pakdemirli, SPK'nın şikâyet ettiği kişiyi yönetici olarak atamış

Ecmel Ercan hakkında "Belgede sahtecilikten" suç duyurusu bulunuyor

31 Mayıs 2019 07:47

Kişisel konutunda bakanlık personeli çalıştırdığı ve misafirhaneleri milletvekillerine tahsis ettiği iddialarıyla gündeme gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu sefer de yaptığı atamalarla dikkati çekti.
 
Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, Pakdemirli'nin yakın çalışma ekibine özel sektörden daire başkanı olarak transfer ettiği Ecmel Ercan’ın “görev” geçmişine ulaşıldı. Ercan’ın bakanlığa atanmadan önce çalıştığı şirketteki faaliyetleri nedeniyle Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. Öte yandan Pakdemirli’nin bakanlıkta yüksek makama atadığı ismin geçmişinde kamuda tek bir gün hizmet vermemesi de dikkati çekti.

AyrıcaSPK, 2016 Aralık tarihli bültenine göre, Ercan’ın maliyesini yönettiği Bakanlar Medya’ya yönelik incelemelerin ardından şirket yöneticileri hakkında suç duyurularında bulunulmasına karar verildi. SPK’nin Ercan hakkında 3 farklı konuda suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. SPK suç duyurusunda, Ercan’ın “Şirketin stoklarının ve makinelerinin şirket bünyesinden çıkartılması ve şirketin 4.4 milyon TL zarara uğratılması”, “Şirketin 1.599 milyon TL alacağının tahsil edilmemesi nedeniyle zarara uğratılması eylemine yardım edilmesi”, “Şirketin 30.06.2015 tarihli finansal tablolarının gerçeğe aykırı düzenlenmesi” eylemlerini işlediği belirtildi.

SPK, Ercan hakkında “Suçun nasıl işleneceği hususunda yol göstermek”, “Belgede sahtecilik”, “Güveni kötüye kullanma” ile Sermaye Piyasası Kanunu’ndaki “Belge vermeme, denetimin engellenmesi”, “Defterlerde, muhasebe kayıtlarında ve finansal tablo ve raporlarda usulsüzlük” maddelerinden suç duyurusunda bulundu.