Gündem

Bakan Pakdemirli: Muğla'daki yangınlarla ilgili soğutma çalışmaları yapılıyor

"Yerleşim yerleri tehdit altında değil"

12 Temmuz 2019 09:16

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla'nın Dalaman ilçesinde başlayan daha sonra Göcek' sıçrayan ve  40 saattir müdahale edilen yangınları denetledi. Pakdemirli, burada yangınlarla ilgili soğutma çalışmalarının yapıldığını açıkladı. "Bölgeye tatile gelmek isteyenler varsa rahatlıkla gelsinler" diyen Pakdemirli'nin açıklaması sosyal medyada tepki çekti. 

Dalaman'ın Karacağaç Mahallesi'nde önceki gün saat 16.00 sıralarında başlayan ve ardından Fethiye'nin Göcek Mahallesi'ne sıçrayan orman yangını yaklaşık 350 hektarlık alanda etkili oldu. Dün sabah saatlerinde kontrol altına alınan ancak öğleden sonra şiddetli rüzgar nedeniyle yeniden aktif hale gelen yangın, akşam saatlerinde ikinci kez kontrol altına alındı. 40 saattir devam eden yangına, günün ağarmasıyla birlikte havadan müdahaleye tekrar başlandı. Sahanın etrafını iş makineleri ve arazözlerle çevreleyerek genişlemeyi durduran ekipler, olası patlamaları önlemek için yanan alan içerisinde devam eden yangınlara müdahale ediyor.

TIKLAYIN: Muğla'da orman yangınları: Dalaman, Milas ve Fethiye'de 350 hektarlık alan etkilendi

Dün sabah erken saatlerde Muğla'ya gelen Bakan Pakdemirli, söndürme çalışmalarını koordine ediyor.  Pakdemirli, bu sabah da günün ilk ışıklarıyla birlikte helikoptere binerek çalışmaları havadan takip etti. "Can kaybı yok" diyen Pakdemirli, yerleşim yerlerinin tehdit altında olmadığını söyledi. Orman Bakanı, bölgedeki ağaçların ve yaban hayatının zarar gördüğünü ekledi. 

"Bölgeye tatile gelmek isteyenler varsa çok rahatlıkla gelsinler. Yerleşim yerleriyle ilgili herhangi bir tehdit söz konusu değil" diyen Pakdemirli, şöyle devam etti:

"Dezenformasyona lütfen itibar etmeyelim. Sosyal medyada ben bunları görüyorum. Sonbaharda bu yanan alanlarla alakalı tüm Muğlalıları fidan dikmeye davet ediyorum."

Ne olmuştu?

Dalaman'ın Karacağaç Mahallesi'nde dün saat 16.00 sıralarında başlayan ve ardından Fethiye'nin Göcek Mahallesi'ne sıçrayan orman yangını yaklaşık 350 hektarlık alanda etkili oldu. Gece boyunca zaman zaman etkisini arttıran rüzgar nedeniyle sarp arazide gece boyunca devam eden orman yangını sabah saatlerinde rüzgarın dinmesi ile etkisini düşürdü. Sabah erken saatlerde helikopterlerin sık sık yanan alanlara sorti yapması sonucu yangının ilerlemesi durduruldu. Yangının kontrol altına alınmasının ardından Muğla'ya gelen Bakan Pakdemirli, sabah saatlerinde havadan denetim yaparak, çalışmalar hakkında bilgi verdi.