Gündem

Bakan Koca: Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?

11 Temmuz 2022 21:46

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden açıklama yaparak, doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesine ve gündemdeki şiddet olaylarına değindi. Hekim-SEN'in 'Doktorlara silah ruhsatı verilsin' önerisine yanıt veren Bakan Koca "Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası'nın (Hekim-SEN), 'doktorlara silah ruhsatı verilsin' önerisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada; "Aylar önceki üzücü şiddet olayları yeni yaşanmış gibi servis ediliyor. Hastaları mağdur gösterme amaçlı eski videolar tekrar yayınlanıyor. Hekimlerin halkına bağlılığını sorgulayan ifadelere rastlanıyor. Bu kasıtlı davranışlara vereceğiniz en iyi cevap, dikkate bile almamaktır. 

Aylar önceki üzücü şiddet olayları yeni yaşanmış gibi servis ediliyor. Hastaları mağdur gösterme amaçlı eski videolar tekrar yayınlanıyor. Hekimlerin halkına bağlılığını sorgulayan ifadelere rastlanıyor. Bu kasıtlı davranışlara vereceğiniz en iyi cevap, dikkate bile almamaktır.

Bu vesileyle halkımıza hatırlatmak isterim: Dr. Ekrem Karakaya cinayeti yürekleri yaktı. Şiddet eğiliminin nelere yol açabileceği görüldü. Sağlıkta şiddetin nedenlerinde bilinçsiz beklenti, ortamın stresi ağırlıkta. Hekime güveni esas alın. Hekim elinden gelenin en iyisini yapar" ifadelerini kullandı. (DHA)