Ekonomi

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: Rakamı şimdi söyleyeceğiz, uzlaşırsak masada otururuz

Asgari ücretin bugün açıklanması bekleniyor

27 Aralık 2023 15:40

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında Türk-İş'i ziyaret etti. Işıkhan, "Asgari ücrete dair istişareler devam ediyor. Netleşince duyuracağız." dedi.  Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip ile görüşmek üzere külliyeye gidiyor. 

Bakan Işıkhan’ı, Türk-İş Genel Merkezi girişinde, Genel Başkan Yardımcıları Ramazan Ağar, Eyüp Alemdar ve Nazmi Irgat karşıladı. Bakan Işıkhan’a ziyarette, Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş da eşlik etti.

Bakan Işıkhan: Netleşince duyuracağız

Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası açıklama yapan Işıkhan, "Asgari ücrete dair istişareler devam ediyor. Netleşince duyuracağız." dedi.

Atalay: Uzlaşırsak masaya otururuz 

Atalay da açıklamasında "Şimdi biz oraya (AKP Genel Merkezi) gideceğiz. Bize bir rakam söylerlerse biz de düşündüğümüz rakamı, kanaatimizi söyleriz, dediğimiz yerde dururuz. İnşallah dedikleri rakam, arzu ettiğimiz rakam olur. Evvela onlar bana söylesin ondan sonra... Bakan Bey'e de (rakamı) söylemedim. Bakan Bey sormadı. Cumhurbaşkanı orada sorsun, işveren söylesin, hükümet söylesin ondan sonra anlatırız. Uzlaşırsak masada otururuz, uzlaşmazsak 'Bizler için yok, bu işe katılmıyoruz' der, çıkarız işin içinden olur biter" diye konuştu.

Bugün açıklanması bekliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammını konuşmak üzere işçi, işveren ve hükûmet temsilcilerini Beştepe'ye davet etti.

16.30'da yapılacak olan toplantının ardından 2024 yılı asgari ücretinin açıklanması bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık, ikinci toplantısını ise 18 Aralık'ta gerçekleştirmişti. Toplantılar sonrası yapılan açıklamalarda herhangi bir zam oranı telaffuz edilmemişti.

Tespit için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun normal koşullarda dört toplantı yapması gerekiyor. Ancak uzlaşmaya varılması halinde asgari ücret daha az toplantı ile de belirlenebiliyor.