Gündem

Bakan'dan Fettah Tamince açıklaması: Ben sektör açısından bakıyorum siz siyasi bakıyorsunuz

15 Kasım 2019 10:05

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Turizm Ajansı’nın yönetim kuruluna hakkındaki FETÖ soruşturması takipsizlikle sonuçlanan Fettah Tamince’nin atanmasını değerlendirdi. Ersoy, “Benim bir tane markam var, yurt dışında markalaşmış Rixos markası. Hiç düşünmeden orada olması gereken kişi benim açımdan Fettah Tamince’dir. Ben sektör açısından bakıyorum, siz siyasi bakıyorsunuz” dedi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre Ersoy, TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Ersoy, özetle şöyle konuştu:

"Azınlık vakıflarının seçimleriyle ilgili geçici acil bir çözüm bulduk. Patrik seçimlerinden sonra öncelikli işimiz bu. Bir düzenleme yapılması gerekiyordu. Yönetmeliği çıkacak"

"İçtenlikle cevap vereyim mi? Bana bir tane isim verin Türkiye markası, dünyada markalaşmış otel zinciri. Benim bir tane markam var, yurtdışında markalaşmış Rixos markası. Hiç düşünmeden orada olması gereken kişi benim açımdan Fettah Tamince’dir. Ben sektör açısından bakıyorum, siz siyasi bakıyorsunuz."