Gündem

Bakan Bozdağ: 40 yıllık Baykar’a dil uzatmak, kara çalmak; sadece Türkiye düşmanlarını sevindirir

15 Ocak 2023 15:09

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Kurulduğu günden beri devletten ve özel sektörden tek bir kuruş kredi ve nakit hibe almamış, kendi yatırım ve kazançlarıyla büyük başarılara imza atmış, pek çok ülkeye ihracat yapan 40 yıllık Baykar’a dil uzatmak, kara çalmak ;sadece Türkiye düşmanlarını sevindirir" düşüncesini dile getirdi. 

Bozdağ Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Savunma sanayindeki gelişme ve başarımız ile savunma ürünlerinde dışa bağımlığımız azaldıkça ülkemizin artan gücünün, Türkiye’mizin düşmanlarını rahatsız ettiği aşikar ve tartışmasızdır. Ülkemizin savunma sanayiinde elde ettiği başarının, Türkiye düşmanlarını rahatsız etmesi anlaşılabilir; ama ülke yönetimine talip siyasileri rahatsız etmesi anlaşılamaz. Türkiye’mizin savunma sanayiindeki yüz akı şirketlerinden Baykar’a kara çalanları ve saldıranları kınıyorum." ifadesini kullandı. 

Bozdağ şunları kaydetti:

"Kurulduğu günden beri devletten ve özel sektörden tek bir kuruş kredi ve nakit hibe almamış, kendi yatırım ve kazançlarıyla büyük başarılara imza atmış, pek çok ülkeye ihracat yapan 40 yıllık Baykar’a dil uzatmak, kara çalmak ;sadece Türkiye düşmanlarını sevindirir. Milletimiz ve ülkemizin güvenli ve güçlü geleceği için Baykar’ı kuranlara, geliştirenlere, dünya markası yapanlara ve Baykar çalışanlarına gönülden teşekkür ediyorum. Kervan yürüyecek, hem de müfterilere rağmen. Müfterilere en güzel cevabı da Sayın Haluk Bayraktar vermiş…"