Gündem

Bahçeli’nin danışmanı Yıldıray Çiçek, Kılıçdaroğlu’na maaşının 7 katı tazminat ödeyecek

18 Aralık 2023 13:37

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Basın Danışmanı Yıldıray Çiçek, MHP’nin yayın organı Türkgün’deki yazısında CHP’nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tazminat ödeyeceğini duyurdu.

"Kemal Kılıçdaroğlu’na maaşımın 7 katı tazminat ödemem için karar verildi" diyen Çiçek, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Geçtiğimiz hafta, yazılarımıza yönelik açılan tazminat davalarındaki hukuk garabetlerini dile getiren, tutarsızlıkları örnekleriyle gösterdiğim bir yazı kaleme almıştım. O yazının yayınlandığı gün Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4-5 yazıma toplu olarak açtığı tazminat davalarının sonucu da geldi. Orada da aleyhimizde çıkan karara göre aldığım maaşın 7 katı tazminat ödememiz isteniyor. “Yargı bağımsız değil, yargı Cumhur ittifakının baskısı altında” denilerek kurulan düzen bu… Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aşırı muhalif olduğumuz günlerde yazdıklarımızdan dolayı toplam 38 tazminat davası açılmıştı, o açılan davaların bir tanesinde cüzi miktarda tazminat davası ödemişken, bugün Kemal Kılıçdaroğlu’na maaşımın 7 katı tazminat ödemem için karar verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tek başına iktidarında 38 davadan birinde başıma bu gelmişken, siyasetten silinmiş Kemal Kılıçdaroğlu’nun 5 davasında da tazminat ödemeye mahkûm ediliyorum. Bir tuhaflık var bu işte…"

Yazının tamamını okumak için tıklayın