Gündem

Bahçeli'nin 154 kişilik listesinde yer alan İYİ Parti lideri Dervişoğlu'ndan 'Sinan Ateş' göndermeli tepki: Eline dava arkadaşlarının kanı bulaşmış alçaklar, beni başkalarıyla karıştırmayın!

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP’nin Sinan Ateş davasına sunduğu 154 kişilik listeye sert tepki gösterdi

24 Temmuz 2024 12:53

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP'nin hazırladığı listeye tepki gösterdi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün yaptığı basın toplantısında, gazetecilerden siyasetçilere; hukukçulardan akademisyenlere, içinde 154 kişinin ismi olan listeyi göstererek, "Bu dosya elimizdedir. Günü geldiğinde bu dosya eyleme de geçecektir. Eylem hukuki nitelikte olacaktır. Onlarla muhatap olmayı dahi kabul etmeyiz ama hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız" demişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin meclisteki grup toplantısında konuştu. Dervişoğlu, "Sözlerimin muhatapları eline dava arkadaşlarının kanı bulaşmış alçaklardır" ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu’nun ifadeleri şu şekilde:

'MÜJDEYİ BAKANA VERDİRİYORSA ERDOĞAN BİLE BEĞENMEMİŞTİR'

"Batan ülkelere bir anda 4 derece arttırmak suretiyle not verenler… Peki, bir anda iki derece arttırmak suretiyle not verenler? Bu hangi tür ülkeye giriyor sayın Erdoğan? Batmakta olan mı?

Yoksa siz rakamları pek seversiniz, Yarı batmakta olan ülke mi oluyoruz? Henüz Saraydan bu konuda bir açıklama gelmedi ama bildiğiniz üzere, Erdoğan, büyük müjdeleri bizzat kendisi verir. Erdoğan bir müjdeyi bir bakana verdiyorsa bilin ki o müjdeyi Erdoğan bile beğenmemiştir."

''Her şey Saray’da düğümleniyor''

"Meclis’e getirdikleri yasalara bakıyorsunuz. Kurumların yüzlerce sayfalık çalışmalarında yer alan düzenlemeler Meclis’e gelmiyor, gelemiyor. Çünkü güçleri tefeci bezirganlara, beton ağalarına, sanal vurgunculara yetmiyor. Kendi kendini yiyen yılan misali dönüp her şey Saray’da düğümleniyor. Olan da çiftçiye işçiye, gençlere, emekliye oluyor.

''Bu millet sizin köleniz değil''

"Yumurta küfesi iktidarın sırtındaysa, iktidar da vatandaşın sırtında. İnin beyler vatandaşın sırtından bu millet sizin köleniz değil, marabınız değil, uşağınız hiç değil. Gereken mücadeleyi Meclis’te sürdürmeye devam edeceğiz. Dün nasıl başardıysak bugün de başaracağız. İtibardan tasarruf etmeyenlerden biz tasarruf edeceğiz.

Rant uğruna feda edilmeyen bir karış toprağımız kalmamıştır. Her afet sonrasında söz konusu alanların birilerinin cebine girecek rant olacağını biliyoruz"

''Ölümle, yok etmeyle başlayan hiçbir cümleden hayır gelmez''

"Bir parti genel başkan olarak değil, sade vatandaş olarak sesleniyorum. Ölümle, yok etmeyle başlayan hiçbir cümleden hayır gelmez. Bunu fazlasıyla yaşamış, kiminize göre abiniz, bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Sokak hayvanları meselesini ortak akılla çözmek hepimiz için önemli bir imtihandır."

''Sabrın da bir sınırı vardır''

"Benim de içinde bulunduğum 154’ler tartışması var. Bu tartışmaya girmek istemiyordum ama tamamen sessiz kalmayı da uygun görmüyorum. İki cihanda yan yana gelemeyecek bazı insanları aynı torbaya doldurarak adeta eşitlemiş; bölücü liberal Marksist FETÖ’cü yapıların elemanı diye yaftalamışlar. Düşünebiliyor musunuz? Bunu yapanlara sesleniyorum. Bu bize saygısızlıktır. Çok bir şey söylemek istemiyorum. Ayrıntıya girip de kimseyi mahcup etmek istemiyorum. İçimde yetiştiğim camiayı kırmak istemem. Ancak sabrın da bir sınırı vardır. Sözlerimin muhatapları maziyi paylaştığım insanlar değil, eline dava arkadaşlarının kanı bulaşmış alçaklardır.

''Beni kimseyle de karıştırmayın"

Hayatım boyunca bölücü, liberal, Marksist ve FETÖ’cü diye hiç anılmadım. Bütün ömrü boyunca kullandığım tek bir sıfat var. Onu da öyle bir ayağa düşürdünüz ki, sizin yüzünüzden utancımdan kullanamıyorum. Allah sizi ıslah eylesin. Buradan onlara sesleniyorum. Beni sakın ha sakın hangi sebeple olursa olsun, başkalarının havuzuna dahil etmeyin. Beni kimseyle de karıştırmayın."