Gündem

Bahçeli: "Ya İstiklal ya ölüm" diyerek kurduğumuz cumhuriyeti "ya patates ya soğan" diyerek tartışmaya açtırmayız

"Atatürk'ün CHP'sinin kandile ipotek edilmesinden rahatsızlık duyuyoruz"

20 Mart 2019 14:09

 Isparta'da halka seslenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ya İstiklal ya ölüm' diyerek kurduğumuz cumhuriyeti 'ya patates ya soğan' diyerek tartışmaya açtırmayız" dedi.

CHP'ye, "Atatürk'ün partisinin Kandil'e ipotek edilmesinden rahatsızlık duyuyoruz" diyerek tepki gösteren Bahçeli, "Kılıçdaroğlu'nun PYD'yi örgütü olarak görmesini milli, güvenliğimiz açısından tehlikeli buluyoruz" ifadesini kullandı.

Bahçeli ayrıca, CHP'nin Balıkesir Erdek Belediye Başkan adayı Hüseyin Sarı'nın halka seslendiği bir konuşmasında, "Fatiha okuyayım mı ruhlarına? Elhamdürillahi rabbil alemin, errahmanirrahim, amin deyin yeter bu kadar uzatmayalım" sözlerine, "Ezanın ıslıklanmasını CHP'nin adaylarının Fatiha suresiyle dalga geçmesini milli ve madeni değerlerimize hıyanet olarak değerlendiriyoruz" diyerek tepki gösterdi. 

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları şöyle:

"'Ya İstiklal ya ölüm' diyerek kurduğumuz cumhuriyeti 'ya patates ya soğan' diyerek tartışmaya açtırmayız. Önce milletin sonra ve partim olarak hareket ettik. Kirli komploların , karanlık tuzakların aziz milletimizi hedef almasında rıza gösteremezdik.

"Milli bekamıza sahip çıkmaz için güç birliği yapıyoruz. Atatürk'ün CHP'sinin Kandil'e ipotek edilmesinden rahatsızlık duyuyoruz. Kılıçdaroğlu'nun PYD'yi örgütü olarak görmesini milli, güvenliğimiz açısından tehlikeli buluyoruz. Kandilin hazırladığı kanlı listelerinin CHP Meclis üyelikleri üzerinde belediyeye sızdırma girişimlerini beka sorunu olarak görüyoruz. Ezanın ıslıklanmasını CHP'nin adaylarının Fatiha suresiyle dalga geçmesini milli ve madeni değerlerimize hıyanet olarak değerlendiriyoruz.