Gündem

Bahçeli’den Bülent Arınç’a: “KHK faciadır” değerlendirmesi 15 Temmuz şehitlerine hadsizliktir

05 Kasım 2019 14:41

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın “KHK uygulamaları bir facia” sözlerini sert sözlerle eleştirdi.

TIKLAYIN - Bülent Arınç: Evime temizliğe gelen kişi daire başkanlığından ihraç edilmiş; KHK’lılardan özür diliyorum


Bahçeli, “KHK faciadır’ değerlendirmesiyle birlikte mağdur edebiyatına bel bağlanması 15 Temmuz şehitlerine ve gazilerine büyük bir haksızlık ve hadsizliktir” dedi.

 Bahçeli yazılı açıklamasında, “15 Temmuz’un vahim ve kanlı gecesini bir kenara itip merhamet dilenciliğiyle, vicdan istismarıyla mesafe almaya teşebbüs etmek, dahası FETÖ’cüleri aklamaya yeltenmek şehide şühedaya ihanettir” ifadesini kullandı.

Erdoğan: Esefle kınıyorum

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugünkü grup toplantısında Arınç'ın sözlerini eleştirdi. KHK sözünü esefle karşıladığını dile getiren Erdoğan, " Bugün zaten bir toplantımız var, bunu da kendi aramızda değerlendireceğiz" diye konuştu. 

TIKLAYIN - Arınç'la gerilim bitmiyor; Erdoğan: "KHK faciadır" sözünü esefle karşılıyorum


Arınç ne demişti?

Gazeteci Kemal Öztürk'ün sorularını cevaplayan Arınç, “KHK bir faciadır. Katıldığım televizyon programlarında KHK’ya dikkat çekmek için Yüksek İstişare Kurulu (YİK) maaşımın yarısını öğrencilere burs olarak, yarısını da KHK mağdurlarına vereceğimi söylemiştim. Çok eleştirildim fakat ben sadece KHK faciasına dikkat çekmek istedim” demişti.

Arınç konuşmasının devamında, "Çevremde o kadar çok bu felaketi yaşayan insan var ki, ben onlara acıyor ve merhamet ediyorum. Onlardan da özür diliyorum. Evime temizlik yapmaya gelen, daire başkanlığından ihraç edilen bir kadını gördükçe, eşi polis ihraç edilen bir kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum. İhraç etmeyip şu yapılabilirdi; ben sizi 'gri liste'ye aldım. Ne olduğunuzu da çok bilmiyorum. Sizinle çalışmak istemiyorum. Fakat bu güne kadarki bütün yasal haklarınızı size geri veriyorum. Siz kamuda çalışmayın, gidin nerede çalışıyorsanız çalışın. Fakat insanlar böyle ihraç edilince yurt dışına çıkamıyor. Özel sektörde de ‘terörist’ yaftası yediği için iş bulamıyor. Pazarda da ‘terörist’ olarak görüldüğü için limon satamıyor. Sonunda OHAL süresince yargı yoluna da gidemiyor" ifadelerini kullanmıştı.