Gündem

Babacan'dan Erdoğan'a yanıt: Siz de ben de o makamlara gökten inmedik

26 Temmuz 2022 17:18

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. Erdoğan'ın dün katıldığı canlı yayında söylediği "Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler, o makamlara getirildiler."  sözlerine yanıt veren Babacan, "Sayın Erdoğan siz de ben de o makamlara gökten inmedik. Milletin iradesi ve partinin ortak aklı bizi göreve getirdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün katıldığı TRT ortak canlı yayında "Sizinle bir dönem yol yürüyen önemli makamlara gelenler var ayrı partiler kurdular" sorusuna, daha önce hükümetinde görev alan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu hakkında isim vermeden, "Eğer onlara bakanlık, başbakanlık verildiyse; onlara bir irade o makamları verdi. Ama onlar bunun kadir kıymetini bilemedi" ifadelerini kullandı.

Babacan, sosyal medya hesabından paylaştığı videolu gönderiyle Erdoğan'a yanıt verdi. Babacan paylaşımında, "Sayın Erdoğan siz de ben de o makamlara gökten inmedik. Milletin iradesi ve partinin ortak aklı bizi göreve getirdi. 13 sene layıkıyla Dışişleri ve Ekonomi bakanlıkları yaptım. Madem keramet sizde 2018’den beri kaç bakan değişti, buldunuz mu çare? Halep oradaysa arşın burada" dedi.

TIKLAYIN | Erdoğan: Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler, o makamlara getirildiler


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün katıldığı TRT ortak canlı yayında "Sizinle bir dönem yol yürüyen önemli makamlara gelenler var ayrı partiler kurdular" sorusuna, daha önce hükümetinde görev alan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu hakkında isim vermeden, "Eğer onlara bakanlık, başbakanlık verildiyse; onlara bir irade o makamları verdi. Ama onlar bunun kadir kıymetini bilemedi" ifadelerini kullandı.

Babacan, sosyal medya hesabından paylaştığı videolu gönderiyle Erdoğan'a yanıt verdi. Babacan paylaşımında, "Sayın Erdoğan siz de ben de o makamlara gökten inmedik. Milletin iradesi ve partinin ortak aklı bizi göreve getirdi. 13 sene layıkıyla Dışişleri ve Ekonomi bakanlıkları yaptım. Madem keramet sizde 2018’den beri kaç bakan değişti, buldunuz mu çare? Halep oradaysa arşın burada" dedi." />