Gündem

Ayşe Öğretmen yeniden cezaevinde!

Ayşe Çelik, Beyaz Show'a bağlanarak 'Çocuklar Ölmesin' dediği için 15 ay hapse mahkûm olmuştu

17 Nisan 2019 22:07

Beyaz Show'a bağlanıp "Çocuklar ölmesin" dediği için 15 ay hapis cezasına mahkum edilen öğretmen Ayşe Çelik bugün cezanın infazı için tekrar cezaevine girdi.

2015 yılındaki sokağa çıkma yasakları sırasında, Beyaz Show’a telefonla bağlanarak “çocuklar ölmesin” diyen öğretmen Ayşe Çelik, mahkûm olduğu 15 aylık cezanın infazı için bugün cezaevine girdi. Ayşe Çelik’in cezasının infazı daha önce üç kez ertelenmişti.

Öğretmen Ayşe Çelik’in avukatı Avukat Mahsuni Karaman, Twitter hesabından konuya ilişkin şu paylaşımı yaptı:

“Kent merkezlerindeki çatışmalı süreçte Beyaz Show programına bağlanıp “çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın” diyerek sivil yaşam alanlarındaki mağduriyete dikkat çeken Ayşe Öğretmen, mahkum olduğu 15 aylık cezanın infazı için bugün yeniden cezaevine girdi.

Ayşe öğretmenin cezasının infazı, daha önce 3 kez ertelenmiş, bu süre zarfında Anayasa Mahkemesi önünde bulunan bireysel başvurusunun karara bağlanması umut edilmişti. Ancak maalesef bir karar verilmedi.

AYM’den, incelemede olan, görüşmek ve karar vermek için hiç bir eksiği bulunmayan başvurunun biran evvel karara bağlanmasını, bu mağduriyeti ortadan kaldırmasını bekliyoruz. İnfaz gerçekleştikten sonra çıkacak hiçbir karar telafi edici olmayacaktır.”