Gündem

Aydınlardan çağrı: Nuriye ve Semih'in gülüşü solmasın

İşlerine geri dönmek için 319 gündür açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek olmak için toplantı düzenleyen aydın ve sanatçılar “Nuriye ve Semih'in gülüşü solmasın” dedi

22 Ocak 2018 22:37

Avukat Eşber Yağmurdereli, tiyatro oyuncuları Barış Atay ve Levent Üzümcü'nün de aralarında bulunduğu bir grup sanatçı,  KHK ile ihraç edilmelerinin ardından "İşimi geri istiyorum" talebiyle başlattıkları açlık grevi 319. gününe giren akademisyen  Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek olmak için Müjdat Gezen Tiyatrosu’nda basın toplantısı düzenledi.

Toplantının yapıldığı salona, “Nuriye ve Semih’in gülüşü solmasın” yazılı pankart asılırken, toplantıya avukat Eşber Yağmurdereli sanatçılar Levent Üzümcü, Barış Atay, Şenol Akdağ, akademisyen Sibel Özbudun, Yüksel'de eylem yapan  Acun Karadağ, Veli Saçılık ve çok sayıda kişi katıldı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, toplantıda ilk olarak Nuriye Gülmen’in gönderdiği videolu mesaj gösterildi. Gülmen mesajında, “Şu anda o salonda bulunan herkese sevgili basın emekçilerine ve açıklamayı dinlemeye gelmiş olan herkesi en içten duygularımla selamlıyorum. Bugün açlık grevinin 319’uncu günü yarın 320’inci günü olacak 10 buçuk aydır devam eden bir açlık var. Bugün çok farklı bir noktaya geldi. Müthiş kazanımlar elde ettik. Faşizm karşısında o teslimiyeti reddetmenin mutluluğunu yaşadık... Biz halkımızı çok seviyoruz, bu sevgi hiç boşa çıkmadı bundan sonra da boşa çıkacağını düşünmüyorum. Bu sevgi sayesinde kazandık bundan sonra da kazanacağız” dedi.

Semih Özakça da gönderdiği video mesajında, “Her direnişin tarihsel bir rolü vardır. Bu direniş bu rolü üstlenmiştir. Büyük bir direniş oluyor. Bu direniş boyunca bizim açlığımıza ortak oldunuz hepimizin direnişin olduğunu gösterdiniz. Çok bedeller ödedik bu acı ve bedeller ümidi biriktirdik. Orada bulunan bütün aydın ve sanatçılarla bu direnişi büyüttük. Bizler, bu direnişin sonunda somut bir kazanım elde edeceğimizi düşünüyoruz beraber bu kazanımları el ele olacağımızı düşünüyorum” dedi.

Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ise videolu mesajında, “Bu dayanışma Türkiye’deki dayanışma eksikliğini giderdi. Bir arada durabileceğimiz gösterdi. Oradaki herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Gülmen ve Özakça toplantıya canlı bağlandı. Salonda, “Nuriye ve Semih yalnız değildir” sloganları atılırken, toplantı alkışlarla sona erdi.