Dünya

Avustralyalı çiftçi timsah saldırısından timsahı ısırarak kurtuldu

08 Kasım 2023 15:35

T24 Dış Haberler

Sığır üreticisi Colin Deveraux, Avustralya Kuzey Bölgesi'nde 3,2 metrelik tuzlu su timsahı tarafından ısırıldıktan sonra bir ay hastanede kaldı. ABC News'e anlattığı hayatta kalma mücadelesinde timsahın göz kapağını ısırdığını söyledi. 

Deveraux, geçen ay Finniss Nehri yakınında çit inşa etmek için seyahat ederken bir gölde durduktan sonra yaşadığı sıkıntının başladığını söyledi. Timsahın kendisini sağ ayağından yakalandığını ve onu suya çektiğini anlatırken, sürüngeni ısırmadan önce ilk olarak diğer ayağıyla timsahın kaburgalarına tekme atmayı denediğini söyledi. 

Deveraux, "O kadar tuhaf bir durumdaydım ki... ama bacağımı ısırdıktan sonra tesadüfen dişlerim göz kapağına çarptı. Oldukça kalındı, göz kapağını ısırdım ve o da bıraktı. Arabamın olduğu yere doğru büyük adımlarla koştum. Beni bir süre, belki dört metre kadar kovaladı ama sonra durdu." dedi. Deveraux, kardeşi onu 130 km kuzeydeki Royal Darwin Hastanesi'ne götürmeden önce bacağındaki kanamayı durdurmak için bir havlu ve ip kullandığını anlatırken, "Timsah beni başka bir yerden ısırmış olsaydı durum farklı olurdu" dedi. 
 

Yerel yönetime göre timsahlar Kuzey Bölgesi'ndeki önemli bir endüstrinin temelini oluşturuyor ve yasalarla korunuyor. Son ölümcül timsah saldırısı bu yılın nisan ayında Queensland'in Cape York Yarımadası'ndaki Kennedy Nehri'nde meydana geldi.