Dünya

Avustralya'da köpek balığı saldırısına uğrayan kadın ağır yaralandı

Çevredekiler ilk yardım uyguladıktan sonra durumu ciddi ve stabil bir şekilde hastaneye kaldırıldı

30 Ocak 2024 14:10

T24 Dış Haberler

Avustralya'da gün batımında yüzerken köpek balığının saldırısına uğrayan bir kadın ağır yaralandı. 29 yaşındaki Lauren O'Neill'in Sidney Limanı'ndaki özel bir iskeleden yardım çığlıkları duyuldu. Çevredekiler ilk yardım uyguladıktan sonra durumu ciddi ve stabil bir şekilde hastaneye kaldırıldı.

Yetkililer, ısırık izlerinin fotoğraflarına dayanarak saldırının bir boğa köpek balığının tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Komşu Michael Porter, limandan "hafif bir yardım çığlığı" duyduğunu, dışarıya baktığında O'Neill'ın şehir içi bir banliyö olan Elizabeth Bay'deki iskelede bir merdivene tutunduğunu gördüğünü söyledi. 

Porter, "Dışarıya tırmanmaya çalışıyordu ve arkasında tamamen koyu kırmızı kanla dolu olan su ve bacağı vardı" dedi. Bölge sakinlerinden bir diğeri, veteriner olan eşinin kanamayı durdurmak için nasıl turnike uyguladığını anlattı.

Georgia Singleton, "Onu hemen bandajladık ama kırık kemiği olduğu için endişelendik" dedi.

Bir tanık, düzenli olarak iskelenin altında yüzen köpekbalıkları gördüğünü söylerken, "Her zaman bunun bir zaman meselesi olduğunu düşündüm" dedi.

2009 yılında eski bir donanma dalgıcı olan Paul de Gelder, Sidney Limanı'ndaki bir terörle mücadele tatbikatı sırasında bir boğa köpekbalığının saldırısına uğradıktan sonra kolunu ve bacağını kaybetti. 

Avustralya Köpekbalığı Olayı Veritabanına göre 2023 yılında ülkede 14 köpekbalığı saldırısı yaşandı ve bunların dördü ölümcül oldu.