Gündem

Avukatlardan 10 Ekim Ankara Katliamı davasına katılım çağrısı: Kamu görevlilerin sorumluluğunu gösteren deliller tartışılacak

Duruşma 24 Nisan Çarşamba günü saat 10.00’da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi Salonunda görülecek

22 Nisan 2024 15:31

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu 24 Nisan Çarşamba günü görülecek davanın duruşmasının önemine vurgu yaparak duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, 24 Nisan Çarşamba günü yapılacak dava duruşmasına çağrı yaptı.

Açıklamada, “Yıllardır verilen hukuk mücadelesi; katliamın aydınlatılması yönünde çok önemli bilgi ve belgelerin açığa çıkarılmasını sağladı. Katliamın hemen öncesinde faillerin tespit edildiği ancak buna karşın engellenmediklerini gösteren resmi deliller açığa çıkmış ve kamuoyuyla paylaşılmıştı. Dava dosyasına her gelen belge, özellikle kamu görevlilerinin ihmal ve sorumluluklarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Yakın zamanda dava dosyasına giren belgeler de engel olmamanın bir adım ötesini gösteriyor” denildi.

Kamu görevlilerinin ve dolayısıyla devletin katliamdaki rolü ve sorumluluğunu gösteren yeni delillerin de tartışılacağı duruşmaya katılım çağrısı yapan 10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, duruşmanın 24 Nisan Çarşamba günü saat 10.00’da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi Salonunda görüleceğini ifade etti.