Gündem

Avukat Zeycan Balcı'nın belini kırdığı iddiasıyla yargılanan polis, hapis cezasına çarptırıldı

01 Haziran 2023 15:00

İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen avukatlardan Zeycan Balcı'ya müdahalesi esnasında Balcı'nın belinin kırılmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan polis memuru Murat A.'yı, 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezasına çarptırdı ve hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, şikayetçi Zeycan Balcı ve tutuksuz sanık polis Murat A. katıldı. Duruşmayı çok sayıda avukat da takip etti.

"Ben müdahalede bulunmadım, asıl fail bulunmalı"

Son sözü sorulan sanık Murat A., "Olay anında, olay yerinde bulunmuyorduk. Sonradan intikal ettik. Şikayetçiye yönelik herhangi bir müdahalede bulunmadık. Eylemi gerçekleştiren asıl failin bulunmasını istiyorum. Suçsuzum. Beraatime karar verilmesini talep ederim" dedi.

Kamu görevini kötüye kullanma ve yaralama suçundan ceza verildi

Mahkeme, sanık Murat A. hakkında Avukat Balcı'yı, "Kamu görevini kötüye kullanmak suretiyle yaralama" suçundan ve mağdurda 3. derece kemik kırığına neden olması nedeniyle 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mahkeme, sanığın daha önce kasıtlı suç işlememiş olması nedeniyle yeniden suç işlemeyeceği kanaatiyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

Sanık polis Murat A. hakkında 5 yıl denetim süresi konulmasına da hükmedildi. Sanık polis Murat A.'nın, avukat Gökmen Yeşil'i yaraladığı iddiasına ilişkin ise beraatine karar verildi.

Ne olmuştu?

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nin C Kapısı'nın merdivenlerinde 30 Mart 2016 tarihinde basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara müdahale eden polislerden birisi, avukat Balcı’nın beline defalarca tekme atmış ve yüzde 24 engelli kalmasına sebep olmuştu.

Soruşturma kapsamında Avukat Balcı’ya tekme atan polis memurunun Murat A. olduğu tespit edilmiş ve olaydan 3 yıl sonra, 2019'da Murat A. hakkında, “yaralama", "kemiklerin kırılmasına sebep olacak şekilde kasten yaralama" ve "zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması” suçlarından 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. (DHA)