Gündem

Avcılar'da kadınlar, Seda Kurt cinayetini protesto etti

Kadınlar "Susmayacağız. 'Ölmek istemiyorum' çığlıklarına kulaklarımızı tıkamayacak, yaşam hakkımızı savunacağız" dedi

05 Kasım 2019 20:41

Avcılar'da kadınlar Ercan A.’nın birlikte yaşadığı Seda Kurt’u öldürmesi üzerine basın açıklaması yaptı.

Avcılar Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin çağrısı üzerine Havuz Meydanı’nda toplanan 150 kadın adına basın açıklamasını Kadın Meclisi Başkanı Gülten Yarbasan okudu.

Yarbasan, son olarak Avcılar’da işlenen kadın cinayetinin arkasında kadın katillerine indirim uygulanması bulunduğunu vurguladı.

Türkiye’de her gün yeni kadın cinayeti işlendiğini, geçen Ekim ayında erkeklerin 36 kadın öldürdüğünü, bu yıl öldürülen kadın sayısının 351 olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti:

“Bugün Seda Kurt’u konuşuyoruz. Peki ya Emine Bulut? Kızının gözü önünde kocası tarafından vahşice boğazı kesilerek öldürülen Emine’nin ‘Ölmek İstemiyorum’ çığlığı hala kulaklarımızda değil mi? Bu çığlıkları daha ne kadar duyacağız? Biz kadınlar bugün Seda ve kadın cinayetlerine kurban giden tüm kadınlarımız için haykırıyoruz. Susmayacağız. 'Ölmek istemiyorum' çığlıklarına kulaklarımızı tıkamayacak, yaşam hakkımızı savunacağız, Hayatın içindeyiz, özgürlüğümüzden vazgeçmeyeceğiz, İnsanca yaşam hakkımızı elimizden alamayacaksınız. Hayatımızdan da haklarımızdan da vazgeçmiyoruz."

Basın açıklamasına Belediye Başkanı Turan Hançerli de destek verdi.