Dünya

Ateşkese saatler kala Esad güçlerinden İdlib'e hava saldırısı: 17 ölü, 52 yaralı

İdlib'de 12 Ocak saat 00.01'den itibaren ateşkes uygulanacak

11 Ocak 2020 17:07

Suriye'de Esad güçleri tarafından İdlib kenti kırsalına düzenlenen hava saldırısında, ilk belirlemelere göre 17 kişi yaşamını yitirdi, 52 kişi yaralandı.

Suriye ordusuna ait savaş uçakları bugün İdlib kent merkezi ile kırsalındaki yerleşim alanlarından Biniş, Marşemşe, Sermin, Dana ve Telminis'e hava saldırısı düzenledi.

Yerleşim alanlarında, çocuk ve kadınların da aralarında bulunduğu 17 kişi yaşamını yitirdi. Çoğunluğu çocuk ve kadın 52 kişi de yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. (DHA)

12 Ocak saat 00.01'den itibaren ateşkes uygulanacak

Geçen günlerde Türkiye ve Rusya'nın İdlib'de 12 Ocak saat 00.01'den itibaren ateşkes rejiminin uygulanması konusunda mutabık kaldığı bildirilmişti.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamaya göre, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içerisinde, hava/kara saldırılarının durdurulması, can kayıpları ile yeni göç akımlarının önlenmesi ve hayatın yeniden normale döndürülmesine katkı sağlamak amacıyla ateşkes uygulanması kararlaştırılmıştı.

Bu kapsamda, Türkiye ve Rusya Federasyonu'nun bölgede 12 Ocak 2020 saat 00.01'den itibaren ateşkes uygulanması konusunda mutabık kaldığı belirtilmişti.