Gündem

Ateizm Derneği'nden görevden uzaklaştırılan ilahiyatçı Cemil Kılıç'a destek

İlahiyatçı, yazar Cemil Kılıç "Bugün ateistler, Müslümanlara göre Kuran'a daha uygun ve daha ahlaklı yaşıyor" demişti

02 Şubat 2019 14:42

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek Rami Atatürk Anadolu Lisesi’ndeki görevinden uzaklaştırılan ilahiyatçı, yazar Cemil Kılıç, Ateizm Derneği’nin kendisine savunması için hukuk desteği teklifinde bulunduğunu duyurdu.

İlahiyatçı, yazar Cemil Kılıç KONDA'nın yapmış olduğu anketin sonuçlarını değerlendirmiş ve "Bugün ateistler, Müslümanlara göre Kuran'a daha uygun ve daha ahlaklı yaşıyor" açıklaması yapmıştı. Kılıç söz konusu açıklaması sonrası bazı basın yayın organlarının hedefi olmuştu. Yaşananların ardından 15 Ocak’ta görevden alınan Kılıç, 20 Ocak’ta da ifadeye çağrılmıştı.

 Kılıç, dün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Az önce Ateizm Derneği Başkanı Selin Özkohen beni aradı. Uğradığım haksızlığa karşı hukuken destek teklif etti. Ben de; Siz, ateistler bir Müslümanı yani beni mi savunacaksınız, dedim. Evet; biz haksızlığa uğrayan herkesi savunmak için kurulmuş bir derneğiz, dedi. Teşekkür ettim" diye yazdı.

Akit yazdı, görevinden alındı

Kılıç, Akit gazetesinde toplumun farklı gruplarını hedef gösteren 'haber'lere imza atan Faruk Arslan'ın haberinden sonra Rami Atatürk Anadolu Lisesi’ndeki görevinden uzaklaştırılmıştı. Kılıç, görevinden uzaklaştırılmasının ardından bir basın açıklaması yaparak ölüm tehditleri aldığını dile getirmişti. Kılıç, “Nasıl devletimizin yurttaşıysak, devletimiz bizim güvenliğimizi sağlamak zorundadır. Kendimi güvende hissetmiyorum” ifadelerini kullanmıştı.