Gündem

Atatürk Havalimanı'na veda; son uçak kalktı

86 yıllık Atatürk Havalimanı'ndan son uçuş Singapur'a yapıldı

06 Nisan 2019 02:23

107 yıl önce askeri havalimanı olarak kurulan ve 86 yıldır sivil havacılığın hizmetinde olan Atatürk Havalimanı'ndan veda uçuşu gerçekleşti.  Atatürk Havalimanı, İstanbul Havalimanı'na taşınırken, 86 yıllık Atatürk Havalimanı'ndan son uçuş saat 02:47'de Singapur'a yapıldı.

Atatürk Havalimanı'ndan kalkan son yolcu uçağını uğurlayan Bakan Cahit Turhan, uçağa kuleden geçilen anonsta şu ifadeleri kullandı:

"Tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Sizleri Atatürk Havalimanı'nın tarifeli son yolcuları olarak uğurlamaktan memnuniyet duyuyorum. hayırlı ve emniyetli yolculuklar dilerim. Dönüşünüzde zafer anıtı, dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı'na iniş yapacaksınız. Tekrar, siz saygıdeğer yolcularımıza ve sevgili uçuş ekibimize iyi uçuşlar dilerim."

Uçağa kuleden kalkış iznini veren Bakan Turhan, şu anonsu yaptı: "Türk Havayolları 54, pist 35 sağ, rüzgar 10 dereceden 12 natt, kalkış serbest."

Pilot ise Bakan Turhan'a "Yeni evimizde görüşmek üzere" yanıtı verdi.

Uçuş öncesi düzenlenen törende THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, yolculara biniş kartlarını verdi.

İstanbul Havalimanı'na taşınan Atatürk Havalimanı'nda son uçuş TK 54 sefer sayılı İstanbul - Singapur seferi oldu. 02.00'da gerçekleşen sefer öncesinde düzenlenen törene THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, TAV Havalimanları Holding CEO'su Sani Şener, havalimanı yetkilileri katıldı. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, eşi spor spikeri Tuğçe Saatman ile birlikte yolcularla tek tek ilgilendi. Yolculara biniş kartlarını veren Aycı, ayrıca son uçuşun anısına hazırlanan hatıra biletlerini hediye etti.

Yolcular, düzenlenen kısa veda töreninin ardından uçağa alındı.

Taşınmanın yüzde 40’ı tamamlandı

İlker Aycı, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na taşınmaya ilişkin detayları açıkladı. Aycı, Atatürk Havalimanı'nın toplam taşınmasının yüzde 40'ının gerçekleştiğini ve yarın saat 14.00'te İstanbul Havalimanı'ndan ilk uçuşun Ankara'ya yapılacağını söyledi.

"Büyük göçü yaşıyoruz"

İlker Aycı, "Büyük göçü yaşıyoruz, ülkemize, sivil havacılığımıza dünyadaki en büyük sivil havacılık göçü hayırlı uğurlu olsun. Şu ana kadar geldiğimiz nokta yaklaşık yüzde 40'ını tamamlamış bulunuyoruz. Özellikle şu anda yaklaşık planlananın yüzde 6 önünde gidiyor. Bu gece, en geç yarın öğlene kadar inşallah yüzde 70'ini tamamlamış olacağız. 

İlk uçuş Ankara'ya

Yarın gün içerisinde saat 14.00'te inşallah Ankara uçağını yolcu edeceğiz. Tüm taşınmanın tamamlandığı o güzel günde ilk uçuşumuzu başkent Ankara'ya saat 14.00'da yapacağız. Yarın son uçağımızla da intikal uçuşumuzu ekibimizle birlikte, genel müdürümüz ve yönetim kurulumuzla birlikte gerçekleştireceğiz. Son intikal uçuşumuzla son uçağımızı buradan kaldırıp İstanbul Havalimanı'na indireceğiz. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun diyorum" dedi.