Gündem

Asrın Hukuk Bürosu: Abdullah Öcalan’la görüştük

Görüşmeye dair bugün basın açıklaması yapılacak

06 Mayıs 2019 12:33

Asrın Hukuk Bürosu avukatları yaptıkları açıklama ile Abdullah Öcalan'la 2 Mayıs'ta bir görüşme gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre, Asrın Hukuk Bürosu yaptığı yazılı açıklama ile İmralı F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan müvekkilleri Abdullah Öcalan ile 2 Mayıs Perşembe günü görüşme gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Konu ile ilgili bugün saat 15.00’te İstanbul'da bulunan Taksim Hill Otel’de açıklama yapılacak.

Asrın Hukuk Bürosu’nun yaptığı açıklama şöyle:

“İmralı F Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan Müvekkilimiz Sn. Abdullah Öcalan ile 02.05.2019 tarihinde avukat görüşmesi gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmeye dair bir basın toplantısı yapılacaktır. Bugün (06.05.2019), saat 15.00’te Taksim Hill Otel de gerçekleştireceğimiz basın toplantısına tüm basın emekçilerini davet ediyoruz. Açıklama sonrası soru alınmayacağını bilgilerinize sunarız.”

8 sene sonra ilk görüşme

Öcalan, 27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları ile görüştürülmemişti. Bazı hükümlüler ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, “Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması” talebiyle açlık grevine başlamıştı.

HDP’li vekiller Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç da Mart başından bu yana açlık grevinde.

11 Eylül 2016’dan beri ailesiyle de görüştürülmeyen Öcalan için yapılan uygulama 12 Ocak 2019’da son bulmuştu. Öcalan, bu tarihte kardeşi Mehmet Öcalan ile görüşmüştü.