Spor

Aslan, Şampiyonlar Ligi'ndeki kader maçında Real Madrid karşısına çıkıyor

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki iddiasını sürdürmesi için Bernabeu'dan puan çıkarması gerekiyor

06 Kasım 2019 11:30

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Santiago Bernabeu Stadı'nda İspanyol devi Real Madrid'in karşısına çıkacak. Galatasaray'ın gruptan çıkma şansını korumak için sahadan galibiyet veya beraberlikle ayrılması gerekiyor. Maçı Alman hakem Felix Zwayer'in yönetecek.

İspanya'nın başkenti Madrid'de oynanacak karşılaşma TSİ 23.00'te başlayacak. Maç, beIN SPORTS 1 kanalından naklen yayınlanacak. 

Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında Belçika'nın Club Brugge takımıyla 0-0 berabere kalan Galatasaray, ikinci haftada Fransız ekibi Paris Saint-Germain'e (PSG), üçüncü haftada da Real Madrid'e 1-0'lık skorlarla yenildi. Bir puanı bulunan sarı-kırmızılı takım, grubun son sırasında kaldı. Galatasaray, güçlü rakibi karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak gruptaki iddiasını sürdürmek istiyor.

Birer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyeti olan Real Madrid ise 4 puanla ikinci sırada yer buldu. Real Madrid bu maçtan galip gelirse, Galatasaray'ın 2. tur şansı kalmayacak. Grubun diğer maçında 9 puanlı lider PSG, aynı saatte 2 puanla üçüncü sırada bulunan Club Brugge'ü ağırlayacak.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim dün yapılan basın toplantısında, "Matematik olarak baktığımızda zaten çok net görebiliyoruz. Kaybettiğimiz takdirde Şampiyonlar Ligi değil, artık UEFA Avrupa Ligi tarafına bakmak zorunda kalacağız. Oyuncularımın bu maçı final olarak görmesine sevindim." dedi.

Falcao kadroda yok

Galatasaray'ın, Real Madrid maçı kadrosu açıklandı. Sakatlığı devam eden golcü Radamel Falcao ile Çaykur Rizespor maçında sakatlanan ve en az 6 haftya yeşil sahalardan uzak kalacak Şener Özbayraklı kadroda yer almadı.

Sarı Kırmızılılar'ın kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Fernando Muslera, Jean Michael Seri, Adem Büyük, Selçuk İnan, Younes Belhanda, Ryan Babel, Batuhan Şen, Ryan

Donk, Ömer Bayram, Mariano Ferreira, Florin Andone, Christian Luyindama, Okan Kocuk, Marcos Teixeira, Yuto

Nagatomo, Sofiane Feghouli, Steven Nzonzi, Emre Mor, Mario Lemina

Aslan 283. kez Avrupa sahnesinde

Galatasaray, Avrupa kupalarında daha önce çıktığı 282 müsabakanın 99'undan galibiyetle ayrıldı. 109 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 74 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı.

Avrupa arenasında rakip fileleri 376 kez havalandıran sarı-kırmızılar, kalesinde ise 415 gole engel olamadı.