Gündem

Asit saldırısına uğrayan Berfin Özek ilk ameliyatından çıktı

Yeniden arkadaşlık yapma isteğini reddedilen Ozan Çeltik, Berfin Özek'in yüzüne asit atmıştı

18 Haziran 2019 08:11

Yeniden arkadaşlık yapma isteğini reddettiği Ozan Çeltik tarafından yüzüne asit atılan Berfin Özek ilk ameliyatından çıktı. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf, ameliyatla ilgili yaptığı açıklamada büyük değişikliklerin ikinci ameliyatta ortaya çıkacağına işaret ederek, "Şu anda Berfin'in genel görüntüsünde, aynı zamanda ağız ve göz kapağı fonksiyonlarında, onu rahatlatacak çok büyük değişiklikler olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Özek'in Bodrum Acıbadem Hastanesinde gerçekleşen ilk ameliyatı 12 saat sürdü. İkinci ameliyatın 1,5 ay sonra yapılması bekleniyor. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Mutaf, "Şu anda Berfin'in genel görüntüsünde, aynı zamanda ağız ve göz kapağı fonksiyonlarında, onu rahatlatacak çok büyük değişiklikler olduğunu söyleyebilirim" ifade etti. 

Mutaf, doğrudan doku genişletmeyle elde ettikleri yeni ve pürüzsüz deriyle yara bölgelerinin kaplanmasını, yanık bölgelerin derilerinin değiştirilmesi işlemini gerçekleştireceklerini aktardı.

Yarından sonra hastanın daha rahatlayacağını ifade eden Mutaf, şunları kaydetti:

"Bu ameliyatın başarısıyla ilgili, kritik bir 3-4 günümüz var. Ekip olarak çok yorulduk. Bir kısmımız burada hastanede onu takip edeceğiz, bir kısmımız da evimize gidip dinleneceğiz. 12 saat açlık ve yorgunluktan sonra, yarın inşallah güzel haberlerle birlikte olmayı umuyoruz."

Ne olmuştu? 

Olay, 15 Ocak’ta 2019’da İskenderun’a bağlı Buluttepe Mahallesi 390 Sokak’ta meydana geldi. Dershaneden çıkıp evine doğru giden Berfin Özek’in yolu iddiaya göre bir süre arkadaşlık yaptığı Ozan Çeltik tarafından kesildi. Yeniden arkadaş olma isteğini reddedilen Çeltik, Özek’in yüzüne asit benzeri bir sıvı atıp, kaçtı. Yaralanan Berfin Özek, çağrılan ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, buradaki ilk müdahalesinin ardından da Adana Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Berfin Özek’e asitli saldırıyı gerçekleştiren Ozan Çeltik ise, tutuklandı.