Gündem

Artvin’de heyelan sonucu kayaların altında kalarak ölen TIR şoförünün meslektaşı isyan etti: Bu olay unutulacak ama 5-6 ay sonra yine arkadaşlarımız ölecek!

04 Temmuz 2022 14:14

Artvin'in Hopa ilçesi Karadeniz Sahil Yolu Esenkıyı Tüneli mevkiinde meydana gelen ve 1 TIR şoförünün hayatını kaybettiği heyelanda yola düşen dev kayaların kaldırılması için çalışmalar sürüyor. Her yıl bu bölgede kaza olduğunu ve arkadaşlarını yitirdiklerini belirten TIR şoförü Sedat Yazıcı, hâlâ birçok şoförün park yeri olmadığı için yol üzerinde beklediğini belirtti. Bölgede sırada bekleyen iki bin 300 aracın olduğunu anlatan ve bu alanda durmaya mecbur olduklarını ifade eden Yazıcı, "Hopa’da park yeri yok, yine aynı yolda araçlar bekliyor çünkü başka gidecek yerleri yok" dedi.

Artvin'in Hopa ilçesi Karadeniz Sahil Yolu Esenkıyı Tüneli mevkiinde meydana gelen ve 1 TIR şoförünün hayatını kaybettiği heyelanda yola düşen dev kayaların kaldırılması için çalışma yürütülüyor. Sarp Sınır Kapısı'ndan geçiş yaparak Gürcistan üzerinden Kafkas ülkelerine ulaşmak isteyen şoförler de heyelanlı sahada uzayıp giden TIR kuyruğunda korkulu bekleyişlerini sürdürüyor. Otuz yedi yıldır TIR şoförlüğü yapan Sedat Yazıcı, yıllardır yaşadıkları heyelan riskini Cumhuriyet'e anlattı.

Hâlâ birçok şoförün park yeri olmadığı için yol üzerinde beklediğini belirten Yazıcı, bu alanda durmaya mecbur olduklarını belirtti. Bölgede sırada bekleyen iki bin 300 aracın olduğunu anlatan Yazıcı, "Kayalıkların altında en az 100 araç var. Hepsi mecbur sıranın gelmesini bekliyorlar. Her yıl değil her altı ayda bir ölüyoruz. Biz bu bölgeyi biliyoruz, tedbirimizi alıyoruz ama bilmeyenler de var" ifadelerini kullandı.

"Bu olay unutulacak ama 5-6 ay sonra yine arkadaşlarımız ölecek"

Heyelanın şoförler yoldan geçerken değil, uyudukları sırada meydana geldiğini aktaran Yazıcı, çekim yapmak istediği sırada jandarmanın da kendisini uyardığını söyledi. Korktuklarını anlatan Yazıcı, sözlerine şu şekilde devam etti:

"İnce taş geliyor önce üzerimize, artçı diyoruz biz onlara. Sonra büyük kayalar geliyor, korkuyoruz. Hopa yolu yapıldığından beri söylüyoruz. Bu olay unutulacak ama 5-6 ay sonra yine arkadaşlarımız ölecek. Bizden alınan paranın binde birini bizim için kullanmıyorlar. Bir banoya, tuvalet, çeşme bile yok."

TIKLAYIN - Artvin’de heyelan: Kayaların altında kalan TIR'daki 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı