Gündem

Arnavutköy'deki hasarlı okulda velilerden eylem: Öğrenciler uzak okullara gönderiliyor

30 Eylül 2019 12:17

Depremde hasar gören Arnavutköy'deki Şehit Er Tuncay Türken Ortaokulu velileri, öğrencilerinin evlerine uzak mesafede olduğunu söyledikleri iki okula gönderileceğini belirterek eylem yaptı.

Okul önünde toplanan veliler, okul bahçesine girmek istedi. Polisin engellediği veliler okul bahçesine giremedi, veliler bunun üzerine okul önünde eylem yaptı. Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş'ın velilere açıklama yapmak üzere okula gelmesi bile velileri sakinleştirmeye yetmedi. 

İstanbul Valiliği, ağır hasarlı ve az hasarlı toplam 29 okulda bugün eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini duyurmuştu. Arnavutköy'de bulunan Şehit Er Tuncay Türken Ortaokulu da az hasarlı okullar arasında yer alıyordu. Geçtiğimiz Cuma günü mühürlenerek detaylı inceleme yapılan okulda bazı çatlak ve yarıklar olduğu tespit edilmişti. Okul kapısına duyuru asılarak 5 ve 6'ncı sınıfların Mimar Sinan İlkokulu'na, 7 ve 8'inci sınıfların ise Necip Fazıl İmam Hatip Ortaokulu'nda eğitimlerine devam edeceği velilere duyuruldu.

Servis imkanı yok

Evlerinin bu iki okula da mesafesinin uzak olduğunu söyleyen veliler, servis imkanlarının olmadığını ve mevcut okullarının hemen yanı başında yer alan Ayazma Ortaokulu'nun fiziki şartlarının kendi öğrencilerini alabilecek düzeyde olduğunu söyleyerek eylem yaptı. Eylem üzerine okula gelen Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş ve Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, okulda bir süre inceleme yaptıktan sonra velilere tespitlerini anlattılar. Velilerin taleplerini de dinleyen kaymakam ve ilçe milli eğitim müdürü, daha sonra Şehit Er Tuncay Türken Ortaokulu'nun yanındaki Ayazma Ortaokulu'na geçerek  inceleme yaptılar.

TIKLAYIN - İstanbul'da depremden zarar gören 29 okulda eğitime bir gün ara verildi