Gündem

Arınç: “KHK faciadır” dememeliydim

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Üyesi Bülent Arınç, daha önce yaptığı “KHK faciadır” açıklaması için "Keşke KHK faciadır demeseydim" dedi

08 Kasım 2019 00:25

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, “KHK faciadır” sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Habertürk canlı yayınına bağlanan Arınç, “Yargıyı kutsallaştırmak gibi bir iddiam hiç olmadı” dedi.

Sözcü’nün haberine göre Arınç, KHK’lılar için facia yakıştırmasını yaptıktan sonra gelen eleştirilere de “KHK faciadır dememeliydim” yanıtını verdi.

“Yargıyı kutsallaştırmak gibi bir iddiam hiç olmadı” diyen Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı ile yapılan toplantının çok olumlu geçtiğini belirtti.

Arınç, “İstifa haberlerim yayınlandı, böyle bir şey yok” derken 2014'ten sonra bazı konularda AKP ile ayrı düştüğünü belirtti. AKP ile birlikteliğinin devam ettiğini söyleyen Arınç “Cumhurbaşkanı'nın yanındayım” dedi.

Arınç geçtiğimiz hafta iktidar ve muhalefet arasında tartışmalara neden olan sözleriyle ilgili de, “Evet şunu belki söylememeliydim, ‘KHK bir faciadır’. Çünkü şuna inanıyorum, ya olağanüstü hal ya da sıkıyönetim ilan edilecekti. Başka türlüsü imkansızdı. KHK’lar bir ihtiyaçtı, gereklilikti. Yargı ile komisyon kararları arasında çelişki var” ifadelerini kullandı.