Gündem

Arifoğlu'nun 3 baharatına Singapur'dan yasak; şirketten "Başka tedarikçi ihraç etmiş" açıklaması

Arifoğlu'nun bazı baharatları, "kanserojen madde" nedeniyle Singapur'da toplatıldı

07 Kasım 2022 11:00

Türkiye'de kurulan ve dünyaya da satış yapan baharat markası Arifoğlu'nun üç ürününün Singapur'da toplatılması kararı alındı. Şirket, Singapur'a direkt ihracatlarının olmadığını, SFA'nın kararının isim hakkını kullanan başka bir firmayla ilgili olduğunu savundu. 

Singapur Gıda Ajansı (SFA), Arifoğlu Baharat'ın Türkiye'den ithal edilen üç ürününde, gıdalarda kullanılması yasaklı olan endüstriyel renklendiriciler tespit edildiğini duyurdu.

Potansiyel kanserojen madde içeren üç baharat için ülkede toplatma kararı verilirken, şirketten açıklama geldi. 

Arifoğlu Baharat, Singapur'a direkt ihracatlarının olmadığını, SFA'nın kararının isim hakkını kullanan başka bir firmayla ilgili olduğunu iddia etti.

2021 Ekim ayında üretim tesisinde çıkan yangının ardından üretimde aksamalar yaşandığını ve bazı ürünleri başka tedarikçiden almak zorunda kaldıklarını belirten şirket açıklamasından "Sumak ürününün dağıtıma çıkmasının akabinde Türkiye'de yapılan testlerde sudan tespit edilmesiyle birlikte satış kanallarındaki ve zincir mağazalardaki ürünler imha edilmek üzere toplanmıştır. Bahse konu ihracatı gerçekleştiren ürünlerimizi ihraç ettiğini bu olay ile birlikte öğrenmiş bulunmaktayız" denildi.