Gündem

Antalya'da organize suç örgütüne 'Sahil Rüzgarı' operasyonu: 28 gözaltı

21 Mayıs 2021 17:49

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde organize suç örgütlerine yönelik 'Sahil Rüzgarı' operasyonu kapsamında Antalya'da 28 şüpheli gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezi ile Manavgat ve Alanya ilçelerinde 4 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı verilen 32 şüpheliden aralarında suç örgütü elebaşlarının da olduğu 28'i yakalandı.

Polis ekiplerinin yaptığı aramalarda 23 tabanca ve bu tabancalara ait şarjör, 11 kurusıkı tabanca, çok sayıda şarjör, 3 av tüfeği, 29 fişek, silah imalatında kullanılan torna makinesi, çok sayıda silah parçaları, çeşitli kurumlara ait 20 sahte mühür ve kaşe, çok sayıda senet ve tapu, sahte olduğu değerlendirilen polis basın kartı ile polis emeklileri derneği kartı ele geçirildi. 'Yağma, tehdit, tefecilik, silahla yaralama' gibi yerel düzeyde organize suç örgütü faaliyetlerinde bulundukları ileri sürülen şüphelilerin , emniyetteki sorgusu sürüyor. (DHA)