Gündem

Annelerinin ‘Sizi 10 gün sonra gelip alacağım’ diyerek kebapçıya bıraktığı çocukları babaları da istemedi!

Çocuklar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerince korumaya alındı

11 Ağustos 2022 19:12

Adana’da, annelerinin "Sizi 10 gün sonra gelip alacağım" diyerek daha önce çalıştığı kebapçı dükkanına bıraktığı 3 çocuğu babalarının da istemediği; çocukların devlet korumasına alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; 30 yaşındaki N.K. ve 32 yaşındaki S.D. çifti, 6 sene önce ayrıldı. Çiftin 12, 10 ve 7 yaşlarındaki çocuklarının velayeti ise anneye verildi.

Anne N.K., sabah saatlerinde 3 çocuğunu merkez Seyhan ilçesine bağlı Kıbrıs Caddesi'nde, eskiden çalıştığı kebapçı dükkanına götürdü. Anne N.K., çocuklarına "Sizi 10 gün sonra alacağım. Mersin'e gidiyorum" diyerek ortadan kayboldu.

Ayrıca N.K., iş yeri sahibi Ş.E.'ye, ayrıldığı eşinin çocukları almaya geleceğini söyledi.

N.K.'nin dükkandan ayrılması ve çocukları almaya kimsenin gelmemesi üzerine iş yeri sahibi Ş.E., aile fertlerine ulaşmaya çalıştı. Aileyle irtibat kuramayan iş yeri sahibi, durumu polise bildirdi. Çocukların ebeveynlerine ulaşamayan ekipler, çocukları Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürdü.

Çocuklar daha sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerince korumaya alındı.

Ekipler burada baba Sabahattin Darende'ye ulaştı ve Darende çocukları almak istemediğini beyan etti. Bunun üzerine çocuklar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kontrolündeki bir yurda yerleştirildi.

Anne N.K.'ye ise halen ulaşılamadı. (İHA)