Gündem

Ankara'da muhtar aday sayısı rekora koşuyor

Ankara'da muhtar aday sayısı rekora koşuyor Ankara'da 31 Mart yerel seçimler öncesi kentin dört bir yanı muhtar adaylarının afişleri ile donatıldı

19 Aralık 2018 13:18

Ankara\'da muhtar aday sayısı rekora koşuyor

Ankara\'da 31 Mart yerel seçimler öncesi kentin dört bir yanı muhtar adaylarının afişleri ile donatıldı. Türkiye Muhtarlar Federasyonu, Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, muhtarların sosyal hakları ile ilgili olarak uzun yıllardır çaba gösterdiklerini söyleyerek \"Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda bizim sesimize kulak verdi. Hakikaten söylüyorum bu seçimde büyük rekora doğru gidiyoruz\" dedi.
Ankara\'da siyasi partiler yaklaşan yerel seçimler öncesi adaylarını belirleme çalışmalarını sürdürürken, kentin dört bir yanında muhtar adaylarının afişleri yerini almaya başladı. 31 Mart yerel seçimleri için yaşadıkları mahallelerden muhtar adayı olan isimler, şimdiden çalışmalarına başladı. Muhtar adayları sloganları ve resimlerinin bulunduğu afişleri mahallelerinin farklı noktalarına astı. Afişlerde, \'Ben değil mahallem kazanacak\', \'Kaybedecek zamanımız yok\', \'Değişim zamanı\' gibi sloganlar yer aldı.
\'MUHTARLIK CAZİP HALE GELDİ\'
Türkiye Muhtarlar Federasyonu, Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, bu seçimde muhtar adayı sayısında yoğunluk olduğunu söyledi. Muhtarların sosyal hakları ile ilgili olarak uzun yıllardır çaba gösterdiklerini ifade eden Özünal, \"Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda bizim sesimize kulak verdi. Kulak verdiği için de cazip hale geldi muhtarlıklar. Çünkü devlet bunun Bağ-Kur primini karşılıyor, özlük hakları ile ilgili ödeneği güzel oldu. Bana gecenin geç saatlerinde dahi telefon geliyor. Çok güzel bir iştah var. Çok güzel bir çalışma olacağını ben düşünüyorum\" dedi.
Kadınların adaylık konusunda daha çok istekli olduğunu belirten Özünal, \"Tabii kadınların olduğu yerde her şey daha derli toplu, disiplinli olur. Ben Ankara\'da rekor bir sayı bekliyorum, bana açılan telefonlardan biliyorum. Hatta soruyorlar \'Kaç azamız olsun?\' diye. Hakikaten söylüyorum bu seçimde büyük rekora doğru gidiyoruz\" diye konuştu.
\'BİR ÇOK HAKLARA SAHİP OLDUK\'
Çankaya Korkutreis Mahallesi Muhtarı ve Adayı Hülya Altun, üçüncü dönem için yeniden aday olduğunu söyledi. Kadın muhtar sayısının çoğalmasını isteyen Altun, şöyle konuştu:
\"Ama kadınlardan bir tek isteğim var; erkeklerin karşısına aday olsunlar. Kadın kadının karşısına aday olmasın. Daha önce muhtarlarımızın özlük hakları iyileştirilmemişti. Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde bir çok haklara sahip olduk. Şartlarımızın daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ben ilk muhtar olduğumda 190 lira ödenekle başladık. Sosyal güvencemiz yoktu. Şu anda bin 700 lira ödeneğimiz var. Bağ-Kur\'umuz da devlet tarafından ödeniyor. Bu şartlarda tabii ki muhtarlık daha güzelleşmeye başladı. Bunlardan dolayı erkek muhtar adayları da var, kadın adaylar da var. Ama ben kadın adayları muhtarlığa daha çok yakıştırıyorum.\"
Çankaya Gökkuşağı Mahalle Muhtar adayı Zafer Yaşar da 15 yıldır aynı mahallede yaşadığını söyledi. Mahallede bulunan camide dernek başkanı olarak görev yaptığını kaydeden Yaşar, \"Camide yapılan hizmetleri gören vatandaşlar benim muhtar adayı olmam için ısrar ettiler. Ben de ısrar üzerine muhtar adayı oldum. Bizim mahallemizde muhtarımız sağlık sorunları nedeniyle aday olmayacağını açıklayınca, mahallemizde çok sayıda aday çıktı\" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Ankara\'nın genel görüntüsü (drone)
-Afişlerden görüntü
-Ramazan Özünal ile röp.
-Hülya Altun ile röp.
-Zafer Yaşar ile röp.
-Detay
Haber-Kamera:Mustafa TURAPOĞLU/ANKARA,(DHA)

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir