Gündem

Ankara ve Zonguldak Başsavcıları, AKP’li vekiller ve başkanlarla buluştu

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Kocaman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir dönem yattığı Pınarhisar Kapalı Cezaevi’nden sorumlu savcı olmasıyla tanınıyordu

05 Kasım 2019 09:32

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, ziyaret ettiği memleketi Zonguldak’ta AKP milletvekilleri, belediye başkanı, il ve ilçe başkanlarıyla buluştu. Görüşmeye, Zonguldak Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız da katıldı. Kocaman, 30 Mart seçim sürecinde de AKP’nin Devrek Belediyesi başkan adayı Sezai Bükrü’nün kampanyasına desteğe gitmişti. 

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre Kocaman, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir dönem yattığı Pınarhisar Kapalı Cezaevi’nden sorumlu savcı olmasıyla tanınıyordu. 2017’de Ankara Başsavcılığı’na atanan Kocaman, sık sık memleketi Zonguldak’ın Devrek ilçesine gidip geliyor. Ancak Kocaman’ın son ziyareti tartışma yarattı. Anayasa uyarınca “tarafsız” olmak ve HSK Etik İlkeleri kapsamın da “tarafsız görünmek” zorunda olan Başsavcı Kocaman, Zonguldak’ta AKP’liler ile görüntü verdi. AKP Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, 2 Kasım’daki ziyarete ilişkin fotoğrafı facebook hesabından paylaştı. Paylaşıma göre iki başsavcı ve AKP’lilerin bulaşmasında; Başsavcı Yüksel Kocaman, Zonguldak Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, AKP Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, AKP Devrek Belediyesi başkan adayı Sezai Bükrü yer aldı.