Gündem

"Ankara'nın rahatsızlığı’ nedeniyle Davutoğlu'na davet geri çekildi"

‘Bosna-Hersek Diyanet İşleri Başkanlığı, Davutoğlu'na daveti geri çekmek mecburiyetinde olduklarını bildirmiş’

20 Nisan 2019 11:39

Ankara kulisleri, 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın yeni parti kuracağı iddiaları ile hareketleniyor. Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak, Davutoğlu'nun Saraybosna ziyaretinde yaşananları bugünkü köşesine taşıdı. Albayrak, ‘Ankara’nın rahatsızlığı’ nedeniyle Davutoğlu’nun bir açılışa katılamayacağını söyledi.

Albayrak, Bosna Hersek’te düzenlenen 10. Saraybosna İş Forumu’nda eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’na ödül verileceği sırada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın salondan ayrıldığını yazdı.

Hakan Albayrak’ın ‘Davutoğlu’nun Saraybosna ziyareti ve ‘Ankara’nın rahatsızlığı’ başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

 “Bosna-Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Denis Zviciç, Davutoğlu’nu makamında ağırladı.

Zviciç’in ismini rahatça veriyorum, çünkü kendisi Davutoğlu ile ‘alenen’ buluştu.

Davutoğlu ile bir araya geldiklerini bildiğim başka bazı Boşnak liderlerin isimlerini vermekten ise, onlar aleniyetten kaçındıkları / kaçınmak durumunda kaldıkları için imtina ediyorum.

“Ankara’nın baskısı” söz konusu imiş.

Davutoğlu’nun Saraybosna programında Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Şefik Caferoviç ile bir görüşme de vardı; fakat iki tarafın mutabakatıyla günler öncesinden planlanan bu görüşme, kuvvetli bir iddiaya göre o baskı yüzünden gerçekleşemedi.

Dahası var:

Bosna-Hersek Diyanet İşleri Başkanlığı, Davutoğlu’nu, yeniden inşa edilen tarihî Alaca Camii’nin nasipse gelecek ay gerçekleşecek olan açılışına davet etmişti; fakat geçenlerde Davutoğlu’nu arayıp, büyük bir mahcubiyet içinde, çok özür dileyerek, “Ankara’nın rahatsızlığı” yüzünden bu daveti geri çekmek mecburiyetinde olduklarını bildirmişler…