Gündem

Ankara Garı Katliamı'nın üzerinden 47 ay geçti: "Ölenler için hâlâ anıt yapılmadı, gerekirse kendimiz yapacağız"

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde hayatını kaybedenler için anıt yapılması kararlaştırılmıştı

10 Eylül 2019 13:14

IŞİD’in 10 Ekim 2015 tarihinde DİSK, KESK, TBB ve TMMOB’un çağrısıyla geçekleşecek olan “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi” öncesinde Ankara Tren Garı’nda gerçekleştirdiği canlı bomba saldırılarında hayatının kaybeden 103 kişi, katliamın 47. ayında anıldı. Anmada konuşan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği , Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yönde karar alınmasına rağmen katliama dair bir anıt yapılmamasına, “Kendi anıtımızı gerekirse kendimiz yapacağız” diyerek tepki gösterdi.

Katliamın yaşandığı tren garı önünde yaşamını yitirenler için saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Coşgun, önümüzdeki Ekim ayının katliamının 4. yılı olduğuna dikkat çekti.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde karar alınmasına rağmen 4 yıldır hâlâ anıt yapılmamasına tepki gösteren Coşgun, “Artık ayları değil yılları sayıyoruz. Önümüzdeki ay buraya daha kalabalık geleceğiz. 4 yılı 40 limon yorgunluğuyla karşılayacağız. Burada yaşamını yitirenler için hala anıt yapılmadığı gibi yaptığımız sembolik anıta saldırıda bulunan ve yüzleri açıkça görünen insanlar ise bulunamadı” dedi. Coşgun, bu yıl yaşamını yitirenler için kalıcı bir anıt yapılması konusunda kararlı olduklarını vurguladı.