Gündem

Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'nden Dünya Basın Özgürlüğü günü için afiş: "Basının özgür olduğu yerde her şey güvence altındadır"

"İfade özgürlüğü, demokrasiyi güçlendirir"

03 Mayıs 2019 12:21

T24

ABD'nin Ankara'da bulunan Türkiye Büyükelçiliği'ne 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü gerekçesiyle bir pankart asıldı. Pankartın üzerinde 3. ABD Başkanı Thomas Jefferson'ın "Basının özgür olduğu ve yazılanları herkesin okuyabildiği yerde, her şey güvence altındadır" sözleri yer aldı.

ABD Türkiye Büyükelçiliği afişin asılmasının ardından resmi Twitter hesabı üzerinden Türkiye'nin Sınır Tanımayan Gazeteciler'in Dünya Basın Özgürlüğü Endeksine göre 180 ülke arasında 159.'uncu sırada olduğunu hatırlattı.

Büyükelçiliğin yaptığı bir başka paylaşımda, "Türkiye’yi ifade özgürlüğüne, adil yargılanma güvencesine ve yargı bağımsızlığına saygı göstermeye, bunları teminat altına almaya çağırmayı sürdüreceğiz" ifadeleri yer aldı.

ABD Türkiye Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımlar şöyle:

"İfade özgürlüğü, demokrasiyi güçlendirir; ifade özgürlüğünün her yerde korunması gerekir"

"Profesyonel Gazeteciler Cemiyeti'ne göre etik gazeteciliğin doğru ve adil olması gerekli. Gazeteciler, haber toplarken, haber yaparken ve haberi yorumlarken dürüst ve cesur olmalıdır. Etik gazeteciliğin en büyük ve en temel yükümlülüğü, halka hizmet etmektir."

"Sınır Tanımayan Gazeteciler'in Dünya Basın Özgürlüğü Endeksine göre Türkiye 180 ülke arasında 159. sırada yer alıyor. Göz altına alınan gazeteciler işlerini yapmakla ya da sosyal medya üzerinden hükümeti eleştirmekle suçlanıyor"

"Türkiye’yi ifade özgürlüğüne, adil yargılanma güvencesine ve yargı bağımsızlığına saygı göstermeye, bunları teminat altına almaya çağırmayı sürdüreceğiz."