Gündem

Ankara’da “vatandaşlık” operasyonu: Hileli ev satışı soruşturmasında 85 gözaltı

Temsili görsel

25 Nisan 2024 16:47

Orhan Bakırcı

Yabancı uyruklulara vatandaşlık almaları için usulsüz yollarla taşınmaz satışı yapan çeteye operasyon yapıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Afgan sığınmacılara vatandaşlık almaları için usulsüz yollardan taşınmaz satışı yapan gruba yönelik operasyon yaptı, 85 kişi gözaltına alındı.

 Soruşturma kapsamında dün sabah saat 06:00'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 45 kişi gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi (KOM) yürüttüğü operasyonlar neticesinde bugün itibarıyla gözaltına alınanların sayısı 85’e yükseldi. 

 Düşük değerli taşınmazlar yüksek bedel gösterilerek satış yapılıyor

Çete üyelerinin, düşük değerli taşınmazları yüksek bedelli göstererek satış yaptığı ve bu satışlarda Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisanslı değerleme uzmanlarından sahte raporlar aldığı belirlendi. Vatandaşlığın kazanılmasının ardından, yasal süre geçtikten sonra, taşınmazların tekrar geri alındığı tespit edildi.

 Örgüt lideri S.A. ve Ankara'da birçok müteahhittin işin içinde olduğu iddia ediliyor

Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında çetenin lideri olduğu iddia edilen S.A’nın yanı sıra, Ankara’da faaliyet gösteren çok sayıda müteahhidin de bulunduğu belirlendi.