Ekonomi

Ankara'da simide zam: 1 Ağustos'tan itibaren 10 lira

31 Temmuz 2023 19:12

Ankara’da 1 Ağustos'tan itibaren simidin fiyatı 10 TL olacak.

Seçimlerin ardından birçok kaleme zam yapılırken, ekmeğin ardından zamların en çok yansıdığı ürünlerden biri de simit oldu. Ankara'da daha önce zam yapılarak fiyatı 7 liraya yükseltilen simit için fiyat güncellendi.

Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, 1 Ağustos'tan itibaren Ankara’da simidin 10 TL olacağını duyurdu.

Delibaş, "Paranın alım durumu gittikçe kötüye gidiyor. Her gün maliyet hesapları yapmak zorundayız. Hepinizden Ankaralılar olarak özür diliyoruz; çünkü biz yapmıyoruz, sadece güncelliyoruz" dedi. Simide en son 22 Ocak’ta zam yapılmış, 7 TL olmuştu.

Delibaş, Başkent’te simidin yarından itibaren 7 TL’den satılacağını bildirdi.

TIKLAYIN | Emekliler yeni aylıklarıyla 254 adet daha az ekmek alacak

Emekli maaşları için temmuz için belirlenen yüzde 25’lik artış oranı 13 Temmuz’da Meclis'ten geçerek kabul edilmişti. En düşük emekli aylığı 7 bin 901 liradan 9 bin 288 liraya yükselmişti. Sıklıkla geçim sıkıntısını dile getiren emeklilerin yüzü, aylıklarına gelen artışa rağmen gülmedi.

Ankara Fırıncılar Odası’nın aldığı kararla, başkentte ekmeğe yüzde 40 zam yapıldı. 20 Temmuz’dan itibaren 200 gram ekmeğin fiyatı 7 lira oldu.

Temmuz zammından önce aldıkları aylıkla bin 580 ekmek alabilen emeklilerin, ekmeğe gelen zamdan sonra alabildikleri ekmek sayısı bin 326’ya düştü.

En düşük emekli aylığıyla haziranda bin 580 ekmek alınırken, emekliye yapılan yüzde 25 oranındaki zamma rağmen temmuzda alınabilen ekmek sayısı bin 326’ya düştü.