Gündem

Ankara'da sahte "DEM Parti'den Mansur Yavaş'a destek" afişleri için harekete geçildi

DEM Parti'nin Ankara'da Mansur Yavaş'ı destekleyeceğine yönelik sahte afişler için harekete geçildi

16 Mart 2024 14:51

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın iletişim ofisi, Ankara'da DEM Parti'nin Mansur Yavaş'ı desteklediğine dair sahte afişler dağıtıldığını açıkladı. Hazırlanan sahte afişte DEM Parti'nin ABB Eş Başkan adayı Öztürk Türkdoğan'ın resmine yer verildi ve DEM Parti'nin seçimde Mansur Yavaş'a destek vereceği yazıldı. Konuyla ilgili yurttaşlara uyarıda bulunan Yavaş'ın ofisi, sahte afişleri gören yurttaşların polise başvurmaları ve afişleri karakollara teslim etmeleri istendi.

Açıklamada, sahte afişler hakkında suç duyurusunda bulunulacağı da aktarıldı.

Mansur Yavaş: Seçimi kaybedeceklerini anladılar, sahtekarlığa başvuruyorlar

Yenimahalle'deki seçim çalışması öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ABB Başkanı Mansur Yavaş da konuyla ilgili açıklamada bulundu. DEM Parti'ye ait olduğu ileri sürülen sahte "Mansur Yavaş'a destek" afişlerinin sorulması üzerine Yavaş, "2014-2019 seçimlerinde hep bunlarla uğraştık. Seçimi kaybedeceklerini anlayınca böyle sahtekarlıklara başvuruyorlar. Çünkü halkın karşısına çıkıp onlardan oy isteyecek yüzü olmayanlar bu tür oyunlara başvuruyorlar. Bunu yapanları da Allah'a havale ediyoruz, seçmene havale ediyoruz. Bunlarla seçim falan kazanamazlar. Allah'ın izniyle açık ara kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Yavaş, bu konuda herhangi bir yasal adım atıp atmayacaklarına ilişkin soruya, "Tabii, biz gördüklerimizi savcılığa vereceğiz, bu afişi yapanlar ve basanlar hakkında" yanıtını verdi.