Gündem

Cinsel istismarla suçlanan profesör kamu görevinden çıkarıldı

04 Temmuz 2019 16:34

YÖK, çalışanlarından birine cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bilgili'nin kamu görevinden çıkarıldığını açıkladı.

Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bilgili'ye cinsel taciz ve saldırı iddiaları nedeniyle kamu görevinden çıkarma cezası verildiği belirtildi.

YÖK'ten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler yer aldı.

"Son günlerde medyada geniş yer bulan Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bilgili'nin gerçekleştirdiği iddia edilen cinsel taciz ve saldırı fiillerine ilişkin Ankara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan disiplin soruşturması sonucunda; YÖK'te bugün gerçekleştirilen Yüksek Disiplin Kurulu Toplantısı'nda, Prof. Dr. Hasan Bilgili'ye söz konusu fiiller nedeniyle 'Kamu Görevinden Çıkarma Cezası' verilmesi 'oy birliğiyle' kabul edilmiştir."

Bilgili'nin kamu görevinden çıkarma cezası neticesinde herhangi bir kamu kuruluşu veya vakıf üniversitesinde görev yapamayacağı öğrenildi.

Kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan bir veterinere cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Bilgili, dün serbest bırakılmıştı.

Ne olmuştu?

Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bilgili'nin, 3 Nisan akşamı sahibi olduğu veterinerlik kliniğinde nöbetçi hekim olarak bulunan 23 yaşındaki Ç.B.’ye fiziki şiddette bulunduğu sonra da cinsel saldırıda bulunduğu Ç.B. tarafından beyan edilmişti. Elinde darp edildiğine ve cinsel saldırıya maruz kaldığına dair raporu olan Ç.B.’nin şikayet etmesi sonucu Bilgili, 7 Nisan tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bilgili hakkında 3 yıl önce de taciz soruşturması başlatıldığı; ancak üzerinin örtüldüğü yönünde iddialar da ortaya çıkmıştı.