Gündem

Ankara'da 16 sokak köpeği zehirlenerek öldürülmüştü; gözaltına alınan 3 zanlının serbest bırakılmasına savcılıktan itiraz geldi

Köpeklerden 16'sı öldü, 7'si hâlâ tedavi altında

11 Nisan 2019 12:48

Ankara’nın Yenimahalle ilçesindeki Batıkent'te park alanında, 16 köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü, 7 köpeğin de klinikte tedavi altına alındığı olayla ilgili gözaltına alınarak adliyeye çıkarılan 3 kişi, tutuklanmaları talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi, ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılık tutuksuz yargılanılmasına itiraz etti.

Hayvanseverlerin parklarda ve boş arazide yaptırdıkları kulübelerde beslediği sokak köpekleri, çevre sakinleri tarafından can çekişirken bulunmuştu. İhbar üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi zabıta ekipleri bölgeye gelmiş ve yapılan ilk tespitte, zehirlendiği belirlenen köpeklerden 13'ünün öldüğü belirlenmişti. Diğer köpekler ise ekipler tarafından veteriner kliniğine götürüldü. 7 köpeğin klinikte tedavisi hâlâ sürüyor.

Köpekleri zehirledikleri öne sürülen Levent Ö., Musa D. ve Aydın G., polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalandı. Sebze halinde balıkçılık yapan ve aynı mahallede oturan Levent Ö.'nün köpeklerden rahatsızlık duyduğu, bu nedenle de oto yıkamacılığı yapan Musa D. ve Aydın G.'ye köpekleri zehirlemeleri için para verdiği öğrenildi.

Köpeklerin zehirlendiği alanda yapılan incelemede ise çok miktarda tavuk eti parçası ve kemik bulundu. Kemikler toplanarak laboratuvar incelemesine gönderildi. Çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, zehirli tavuk etlerinin atıldığı ileri sürülen beyaz renkli otomobili tespit etti. İçinde 3 kişi olduğu belirlenen otomobilin plakasının sahte olduğu anlaşıldı.