Gündem

Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Gökçınar ve Demir Sinan Aygün'ün "rüşvet" iddiasına cevap verdi

22 Aralık 2019 20:06

Eski CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Eskişehir yolundaki "Togo Kuleleri" olarak adlandırılan inşaatının mühürlenmesinin ardından, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ekibinin kendisinden 25 milyon lira rüşvet istediğini iddia etmesi üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Üyeleri Berkay Gökçınar ve Haydar Demir bir açıklama yayınladı. 

Açıklamada olay şöyle aktarıldı:

"Sayın Sinan Aygün’ün kız kardeşi Sayın Sibel Aygün, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde partimizin meclis üyesidir. Daha önce birçok kez gittiğimiz üzere, bahse konu olan gün de ‘abla’ dediğimiz Sayın Sibel Aygün’ün daveti ile kendisinin TOGO Kulesindeki ofisine gidilmiştir. Bunun öncesinde hiçbir zaman bizim Sinan Aygün’le bir görüşme talebimiz olmamıştır. Biz Sibel Aygün’ün ofisine, Sibel Hanım ile görüşmek üzere gittik.

"Kapıda rastlaştığımızda bizi ofisine davet eden Sinan Aygün, içeride oldukça rahatsız bir ruh haliyle, Belediye Başkanımız hakkında hakaretamiz ifadeler kullanarak konuyu kendisi açtı. 'Ben babam adına 32 derslikli okul yaptıracağım. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne geçmişte söz vermiştim. Büyükşehir’den 7 milyon alacağım var. Bir okul dediğin nedir ki, 2 milyon, 3 milyondur' ifadelerini kullanmış, bu ifadeler üzerine Sayın Berkay Gökçınar '3 milyona okul mu yaptırılır? Bunun ederi 20-25 milyon civarıdır' demiştir.

"Kendisi ısrarla, 'Kaça olur, kaça olur, bir şey söyle' diyerek Berkay Gökçınar’a bu rakamı tekrar ettirmiştir. Bu sohbette tarafımızca bir şahıs ya da Büyükşehir Belediyesi adına kesinlikle bir talepte bulunulmamış, Sinan Aygün’ün sorusu üzerine istinaf konusundan bahsedilmiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nın istinafa gidilmemesi yönünde fikrinin kesin olduğu ve bundan dönmeyeceği Sinan Aygün’e ifade edilmiştir.

"Sinan Aygün bunun üzerine iyice sinirlenmiş ve hakaretlerinin dozunu artırmıştır. 'Benimle Cumhurbaşkanı uğraşamadı, Mansur Yavaş kim oluyor ki?' türünden sözler gerginliği arttırdı. Biz ortamın ve Sinan Aygün’ün rahatsız edici ifadelerinden dolayı Sibel Hanım’a yapacağımız ziyaretten vazgeçerek Sibel Aygün’le, Sibel Aygün’ün aracıyla birlikte ofisten ayrıldık. Tüm bunlar yaklaşık 10-15 dakika içinde gerçekleşmiştir."

TIKLAYIN - Sinan Aygün-Mansur Yavaş polemiği: İnşaatı mühürlenen Aygün rüşvet iddiasını neye dayandırdı, Yavaş'ın yanıtı ne oldu?