Gündem

Anıtkabir’de ‘Her yer Tayyip, her yer Erdoğan’ sloganı atılmasına tepki: "Hadsiz soytarılar başka kapıya!"

"Bu vefasızlığa yazıklar olsun"

10 Kasım 2022 16:40

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılı dolayısıyla Anıtkabir düzenlenen resmî törende bir grup tarafından “Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” sloganı atıldı. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 84. yıl dönümünde Anıtkabir'de düzenlenen resmî törenle anıldı. Resmî tören, saat 08.50'de; devlet erkanının Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı.

Aslanlı Yol'daki korteje; Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ana Muhalefet Lideri ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi parti temsilcileri ve üst düzey bürokratlar katıldı.

Yürüyüşün ardından Atatürk'ün mozolesine gelindi. Erdoğan, kırmızı ve beyaz çiçeklerden oluşan çelengi, mozoleye bıraktı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 84 yıl önce vefat ettiği an, saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Erdoğan ve devlet erkanı, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerken, avludaki birkaç kişi “Reis”, “Her yer Tayyip, her yer Erdoğan” sloganı attı. 

"Bu vefasızlığa yazıklar olsun"

Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Ne anıt mezara saygı bilirler ne de ülkenin kurucusuna. Bu vefasızlığa yazıklar olsun” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi. 

"Hadsiz soytarılar başka kapıya"

Görüntülere bir tepki de Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’tan geldi. Enginyurt, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"Anıtkabir'de kiralık amigolar, 'Bize her Tayyip, her yer Erdoğan' diye çemkirmişler. Zavallı kiralıklar. Orası ne sizin miting alanınız ne de toplantı salonunuz değildir. Orası, Sarı saçlı mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk’ ün mabedidir. Hadsiz soytarılar başka kapıya."